Ha egy hal pár hétre nagyon koszos, tísztítatlan vízbe került és gondolom felhalmozódott a szervezetében a nitrit/nitrát mennyisége, élhet még ugyanolyan sokáig?
Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy megörököltem egy ismerősöm halait, aki hetekig nem pucolta az akváriumukat. Csak a szűrő ment alapjáraton meg a fűtés, se heti vízcsere, se rendes kajáltatás. Élhetnek még a halak olyan sokáig, mintha ez meg sem történt volna, ha én már normális körülményeket biztosítok nekik?2013. okt. 28. 21:57
1/3 Pendulum92 válasza:
Szerintem már nem fognak a károsodásból felépülni, de megérdemlik, hogy ezentúl jól éljenek.
2/3 anonim válasza:
Ez inkább úgy igaz, hogy: ha még nem kifejlett példányok voltak, akkor a rossz vízminőség miatt megálltak a fejlődésben és zsugorodottak maradnak.
3/3 anonim válasza:
Ezt nem tudnám megmondani, de az biztos hogy jó nekik ha olyan helyre kerülnek ahol sűrűbben van vízcsere és kapnak mindennap enni. Azért csak megerősödnek így.
De arra vigyázz, ne egyből tedd túl friss vízbe, mert ez okozhatja a hirtelen halálukat, ha a két víz nagyon különböző. Csak fokozatosan szoktasd a tisztább vízhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!