Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Fuldoklási tünetek, miért?

Fuldoklási tünetek, miért?

Figyelt kérdés
40 literes akvárium, 25 fok körüli hőmérséklet. magic-jet filter mmagi-200 szűrő levegőztető toldalékkal. ezerrel nyomja a levegőt az akváriumba sőt néhol kissebb buborékok is vannak az akvárium oldalán de a diszmárna és a gurámi is a fuldoklás tüneteit mutatják, alig 4 5 órája vannak a vizben. A gurámi "felült" a levegőztető tetejére a márna meg össze viissza úszkál háton hason és pipálva próbál levegőhöz jutni.
2010. márc. 31. 22:41
1 2
 11/11 Salx Narval ***** válasza:
Minden esetre egy kicsivel jobb a barátod módszere a tiednél:D A talaj kifőzése csak fertőtlenít, de a mésztartalmát és az esetleges szennyeződést nem veszi ki a talajnak szánt anyagból, bár lehet, hogy nem természetes anyagot használt, azt viszont nem ajánlanám.A tőzegkivonattal nincs semmi gond én is használom, de nem előírás.A növényeket is fertőtleníteni kell mielőtt a vízbe kerülnének, így nincs szükség utólag gyógyszerre.Nála a három nap, épp elég volt arra, hogy a dezinfekt kifejtse a hatását és utána lebomlott, én ugyan csináltam volna a gyógyszer után egy 30%-os vízcserét is.Nem véletlenül írtam az egy-másfél hét, hal nélküli üzemeltetést, ennyi idő kell kb a bontóbaktériumok felszaporodásához egy új akváriumnál.Persze lehet használni gyári bacikultúrát is akkor nem fontos kivárni ezt az időt.Vegyél még növényt, sokat segít a víz tisztán tartásában és a halak is kedvelik a dús növényzetet.Ami nagyon fontos az a rendszeres vízcsere, heti 20-30% és a talaj tisztán tartása.Vigyázz, ne etesd túl a halakat.Jó halazást.
2010. ápr. 2. 03:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!