Miert haltak meg a neonhalaim?
Sokat olvastam mar, de minden akvarium mas es mas. 30 literes kicsike akvariumom van, elo noveny nincs benne, futo nincsen, 27-28 fokos a vizuk most, mert malachitzold es metilenkekkel kezelem a darakort, amit azt hiszem az ujonnan vasarolt neonokkal hozhattam haza :(
3 xipho, 3 molly es harom hazmester lakja az aksit, hoztam 5 pici neont, es nem is volt semmi bajuk, az egyik kacska volt, o volt az elso, aki elhullott..
3 nap alatt kovette a maradek 4 is, gondoltam arra, hogy a gyogyszer miatt, de mostmar nem tudom :(
Idokozben az egyik xipho hasas is volt, nem voltam itthon mikor ellett, egy kis aprosag megmaradt :) ot kulon vettem, nevelgetem, bizom benne, hogy megmarad, de nagyon feltem a tobbit.
Mar a darakor is megijesztett, hiaba alakulhat ki szinte mindentol, probalok kuzdeni vele, 2. napja kapjak a gyogyszert, es ekkor hullottak el a neonok
Nagyon megkoszonem a jo tanacsokat!
Ez jó hír! :)
Amit ne felejts el, az az, hogy ehhez nagyobb szűrő, (fűtő) és minden más kell és ezt is ugyanúgy járatni kell.
Illetve a heti vízcsere ugyanúgy kell, de mérettől függően talán heti 30%-ról 20%-ra csökkenthető.
Egyébként mekkora?
Igen, legalább 120 liter kellene külső szűrővel, de a 70 liter talán működhet, ha az egyik elevenszülőt visszaviszed.
(Ha nem mersz nagyobb akváriumot venni, vegyél olyan halat aminek jó a méret. Egyébként egy nagyobb akváriummal könnyebb boldogulni.)
hát igen.. 70 literbe én helyedbe a neonokat hagynám a többit visszavinném de ha meg akarod tartani őket ajánlom 2-3 naponta 24 órát állt vízzel 25%-30% vízcserét
ja és persze várd ki a 3 hetet és csak fokozatosan tedd át őket.
a 30l-esbe meg rakhatsz egy hím bettát elég szép egy hal :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!