10 literes akváriumban 2 darab 5 centis aranyha. A hely hiánya miatt haltak meg?
Nem vagyok halas nem is szeretem őket, de ahol dolgozom most lettek ezek a halak, az egyik valami gülü szemű a másik ilyen fátyolos farkú.
Múlt hét vasárnap jött az első két hal, szerdára mind a kettő elpusztult. Ráadásul fura tej színű volt a vizük.
Mivel aznap vettek két másik halat, én kipucoltam az akváriumot, leforráztam a köveket, meg alaposan kimostam mindent. S lehűtött forralt vizet tettem be. Azóta kristálytiszta a víz, az új halak elvannak, de senki nem törődik velük. Ma is nézték, hogy az egyik a köveken fekszik s alig mozdul. Éhes volt szegény, mert kaja után megint úszik.
Van az akváriumban beépített levegőztető vagy mi, ami forgatja a vizet, meg fény is van, és valami élő vízi növény. Amiket itt olvastam, nekem az jött le, hogy kicsi nekik a hely. Vagy nem?
Itt nincs ilyen törvény, a kör akvárium is kapható, használható (Hollandia).
Nekem meg nem kellenek szegények, én az aktívabb állatokat szeretem, nekem a hal túl sok macera ahhoz képest, hogy csak van. De attól függetlenül sajnálom őket. Magamhoz vettem a kajájukat, mert így biztos nem lesz bele szórva mind, meg rendszeresen etetve lesznek legalább...
te jó ég...
mondd meg annak a baromnak aki vette hogy inkább garnélákat tegyen bele.
eteEgy kutyát már megmentettem innen. Vették, hogy legyen, én gondoztam, aztán haza küldtem Magyarországra anyukámhoz és a másik kutyámhoz.
Volt már itt más állat is dísznek, pár hónapon héten belül meghaltak.
De köszönöm mindenki válaszát, hogy megerősítetteetek abban, hogy nincsenek jól a halak. De ha kipusztulnak vesznek másikat, mert olcsó. Ezt a főnök mondta. Jól néznek ki, könnyen pótolhatóak és igénytelenek :(
Nem valami terrierféle volt az a kutya? Gyanúsan ismerős a stílusod.
"Jól néznek ki, könnyen pótolhatóak és igénytelenek :("
Igénytelen hal márpedig nincs, csak igénytelen haltartó. Az aranyhal meg kifejezetten a macerásabb halak közé tartozik, ugyanis a kisebbje, azaz az osztott farkúak is 15-20 centisre nőnek.
Elrettentésnek itt van egy majdnem kifejlett példány ideiglenesen egy 30 literes akvába rakva: [link]
10 literbe tök mindegy, hogy mit raknak, úgyis kidöglik. Ha van szűrő, egy ilyen pici akvárium annyira instabil, hogy bármikor, bármitől felborulhat a biológiai egyensúlya.
30 literben, szűrővel, fűtővel, tetővel, sok élő/selyem növénnyel már elél egy betta - ha esetleg a kedves főnök megunná a halgyilkolást.
Szakirodalom fellelhető itt: [link] és itt: [link] fajokról és igényeikről itt: [link] és itt [link] tudsz tájékozódni.
Ha angolul is kell: [link] lebutított verzió [link] fajokról: [link] meg egy fórum: [link]
„De ha kipusztulnak, vesznek másikat, mert olcsó.”
Sajátos a főnököd csapatépítési stratégiája, gondolom, valami multis továbbképzésen tanulta...
Igen én vagyok a terrieres :) azóta volt egy kismacska is, aki szintén meghalt..
A főnököm egy családapa, a gyerekei dadája vagyok. És mindenki úgy van, hogy de csak állat...mindegy, inkább nem minősítem ezt a felvilágosult nyugati gondolkodásmódot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!