A neonhalaim elkezdtek pusztulni, miért?
72 literes akváriumom van. Volt benne 8 neonhal egy sziámi harcos és két törpe narancs rák.
Semmi baja nem volt senkinek, de ideiglenesen, egész pontosan holnapig (2014.10.20.) került be hat leopárd dánió. Egy ismerősöm bízta rám, aki eladta az akváriumát, és hétvégén meg nem találtunk helyet nekik.
Hétfőn próbálom majd állatkereskedésbe vinni őket, hátha befogadják őket.
A lényeg, hogy amint megérkeztek, továbbra sem volt senkinek semmi baja, csak a neonoknak. 4 már el is pusztult. A maradék négyből kettőnek meg szintén kifakult a színe. Jól sejtem, hogy ez a dániók rovására írható?
Értem. Köszönöm a válaszokat.
Mit tudok tenni a megmaradtak gyógyulásáért?
Meg gondolom most egy darabig ne tegyek bele új halat...
(a dániók ugye nem maradnak sokáig, és így hogy elpusztult a halaim jó része kellene majd)
Nem kimondottam a dániók okozták.
Az akváriumod biológiája igazodik a halakhoz, a terheléshez, szennyezéshez, ez időt vesz igénybe, minden a terheléshez igazodik, baktérium mennyiség, növények növekedési üteme stb
Bekerült a 6 dánió, saccra 50-60%-al feltolta az ammónia, majd nitrit, nitrát szintet, mindig a leggyengébb láncszem esik ki elsőnek, nálad a neonok.
Minden akváriumban, a halak érkezése előtt 30% vízcsere, ez vonatkozik a már működő akváriumokra is!
"Nem kimondottam a dániók okozták. "
Valószínű az okozta, hogy a dániók érkezése előtt vagy közvetlenül utána nem cseréltél részlegesen vizet, kimondottan a zebradánióknak nincs köze hozzá, így értettem amit írtam, lehetett volna több neonhal, vagy más halfaj, akkor is ez lett volna a végkifejlet.
Természetesen minél előbb kellene cserélni részlegesen 30%körül vizet.
A szűrőm: happet orca 250
Tettem a vízbe tetra aquasafe-t, amikor felengedtem vízzel.
Úgy a víz 1/4-edét cseréltem.
Nagyon sajnálom szegény halakat.. megbíztam abban, amit a boltos mondott. Bettát mindenképpen szerettem volna, és kérdeztem tőle, hogy mit rakhatnék mellé.. hát igen :(
Amúgy van növényem is az akváriumban. Anubias nana
A neonokat elkülönítettem a biztonság kedvéért :S
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!