Öreg neonhalaim (2db) hasvízkórosok lettek szinte a semmitől. Tehetek e értük valamit?
A párom aranyhalai közül az egyik ugyanígy megbetegedett.. Sera Bactopur antibiotikumot vettünk neki akvarisztikai szaküzletben.. Kezeltük az egész akváriumot (van egy másik hal is), illetve kivettük intenzív kezelésre külön edénybe.. De sajnos nem élte túl. De állítólag, ha korai stádiumban észrevesszük a betegséget, menthetők.
Annyit mindenképp érne, hogy fertőtlenítené az egész akváriumot, a többi halnak nem lesz úgy később sem baja.
A Sera bactopur direct egy kicsit erősebb szer, valaki ezt írta itt régebben. Azt mondta hogy az jobb. Én nem próbáltam.
Egyszer volt nekem is hasvízkór 10 éve, vagy több és szintén bactopurt használtam, mint ti, és 10-ből 2 hal élte túl. Az maradt csak életben amelyiknek még nem volt nagy a hasa, aminek még nem telt meg a hasa vízzel.
Megpróbálhatsz bármit de csak akváriumon kívül ahogy Platypus írta, különben az akvárium egészét és az egészséges halakat sodrod veszélybe.
4 év plusz a kereskedés ideje nem kevés idő, lehet jobb lenne belenyugodni, hogy ennyi adatott a halaknak.
Lehet ha használtál volna konyhasót nem érnek meg ilyen tisztes kort, minek ha eddig nem használtad, öreg halaknál már kisebb változás is probléma.
Só egy jól működő akváriumba felesleges, van aki használja, de a cserevízhez kell tenni nem az akváriumba, folyamatosan kell a halakat hozzá szoktatni, plusz az akváriumok valós víztömegét kevesen ismerik, mérték le, amihez kellene adni a sót.
Plusz van több növény ami rosszul viseli a sót, némelyik hal sem reagál rá a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!