A neonhalaim 1 nap után hullanak mint a legyek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Belefogtam az akvarisztikába. Egy 55 literes akváriumot szereltem fel(szűrő, levegőztető, fűtő). Feltöltöttem csap vízzel, és adtam hozzá ilyen csap víz tisztító szert, meg valamilyen bio startert. 3 napig ment minden. Tegnap aztán elmentem megvenni az első halaimat. (1 hím betta, 2 nőstény betta, 6 pink dánió, 5 neonhal). Elég hosszúra sikeredett az út, kb. 4 órát töltöttek a zacskóban, este 9 körül bele engedtem őket az akváriumba, úgy ahogy az üzletben tanácsolták. Reggelre az egyik neonhalam megdöglött, délre a második is, és a maradék háromból az egyik is így felfelé áll folyton, és úgy úszkál. A többinek nincs baja, a pink dániók csapatban úszkálnak, a bettáim is elvannak. 27 fokos a víz. Mi lehet a baj?2012. jún. 2. 11:09
1/7 anonim válasza:
Minden kezdet nehéz. Az okok, így látatlanban, szerintem: 1. A neonok kényes halak, várni kellett volna még pár napig a telepítésükkel. 2. A négyórás út zacskóban sem tehetett jót nekik. 3. Csavrd le 24-25 fokra a hőmérsékletet, ez túl meleg.
2/7 Platypus válasza:
A baj az, hogy csak 3 napot vártál, és egyszerre vetted meg az összes halat. Az akváriumot a szűrőbaktériumok tartják egészségesen, és ezeknek több idő kell az elszaporodáshoz. Akármit írnak a starter löttyökre, 2 hét minimum kell, hogy tényleg legyen élet is a szűrőben. És ha ez meg is történt volna, akkor is fokozatosan kellett volna terhelni az akváriumot, hetente hozni 1-1 halat. A neonhalaknak amúgy is túl sok a 27 fok, nekik maximum 24 lenne jó. Ez így együtt már bőven elég, hogy halhullást okozzon. Ha hidegebb lenne a víz, az meg a Bettáknak nem lenne ideális, ez így egy elég szerencsétlen összeállítás.
3/7 kzs válasza:
Teljesen igaza van mindkét válaszadónak.
Platypus válaszát annyiban egészíteném ki, hogy neonhal helyett vörös neonhalat vegyél: ez legalább olyan szép mint a "sima" neonhal (vagy inkább még szebb), és jó neki a 2 fokos víz.
A "sima" neonhal a hidegebb vizet szereti.
4/7 kzs válasza:
Bocsi, az előbb kimaradt egy számjegy.
Így írtam: "...és jó neki a 2 fokos víz."
Helyesen így van a mondat: "...és jó neki a 27 fokos víz."
2 fok vagy 27 fok nem mindegy...
Bocsi az elírásért.
5/7 A kérdező kommentje:
semmi baj, köszönöm mindenkinek a válaszát! :) Így estére maradt még egy neonhalam :( Annyit még kérdezhetek, hogy a Pink Dániók egy műanyag farönkben vannak, általában kettő úszkál csak, de most etetésnél előjött az összes. Azok, ha megszokják a helyet csapatban fognak úszkálni? Vagy örökre a farönkbe ragadnak?
2012. jún. 2. 20:41
6/7 anonim válasza:
Az enyéim (dániók) nem bujkálnak sehol, és általában a víz tetején úszkálnak. Nem igazán csapathalak.
7/7 kzs válasza:
Márpedig a dániók csapathalak.
Ha mégsem úsznak a víz felszínén csapatban, annak oka van.
Vízminőség, stressz, vagy bármi ilyen.
Nézd meg a kereskedőnél: tipikus rajviselkedést mutatnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!