Mi lett az alganyalóimmal?
A helyzet az, hogy már a második dobja be a törölközőt. Anno vettem egyet még ősszel, mert barna algás volt az akvárium hátoldala, ám mielőtt lenyalhatta volna, meghalt. Akkor azt hittem hogy az nem kielégítő neki. Most decemberben beszereztem egy újat, mert barátnőmnél nagyon sok volt és kaptam egyet ajándékba. Azóta lett plusz két élőnövényem és a hátsó fal is zöld volt. Az elején nem is volt baj, szépen tisztogatott, tegnapelőtt pedig már nyoma sem volt annak a nagy algafoltnak. Ma azonban holtan találtam Őt is. Éhen nem halhatott, mert az akvárium eleje is algás. Mi történhetett vele?
Az akvárium 37 literes, 3 héttel az alganyaló érkezése előtt volt takarítva. A ph normális, a halaknak semmi baja, nem viselkednek furán és esznek rendesen. A vízmelegítőm elromlott, így jelenleg nincs benne fűtés, azonban az én szobám a legmelegebb így olyan 21 fokos a víz. Esetleg ez is közrejátszhatott? Ha igen akkor miért most, ugyanis már az érkezése óta nincs benn a melegítő.
Szia!
Ha ancik voltak, akkor azoknak kicsi volt a hely, legalább 90 literes kéne nekik. Amúgy milyen más halak vannak még benne? Illetve még az is lehet gond, ha nincs fa, amit rágcsálhatnak, ugyanis nekik ez fontos az emésztésükhöz.
90 liter? Nekem azt mondták, hogy tudnak alkalmazkodni az enyémhez is :(
6 neonhal és 4 rózsalazac. A rózsalazacok is az alganyalóval érkeztek és Ők jól vannak.
Fa nem volt benne, lehet amiatt haltak meg :/ Bakker, ha ezt tudom....
Igazából a legtöbb dolognak utánanéztem. Volt neki hely, ahova elbújhatott, vettem neki olyan algatablettát vagy micsodát, hogy biztos ne haljon éhen, főztem neki cukkinit... a fán viszont valahogy átsiklott a figyelmem. :/
Talán majd jövőre megpróbálkozom egy újjal. Addig összeszedem a pénzt egy nagyobb akváriumra és még jobban utánanézek a dolgoknak.
Kis hely, kis vízhőmérséklet. Ezek trópusi halak és nem bírják a kis vízhőmérsékletet. Főleg, ha a szobád 21 fokos, a víz még hidegebb...
Szerezz be gyorsan vízmelegítőt...
Pontylazac 70 litertől, ennyire 4-5 hal mehet.
Neonhalat 70-80 litertől szokták javasolni, de speciális méretűben elvan. Minimum 60-80 centi hosszú szabad mozgástérre van szükségük, mivel mozgékonyak. Tehát nettó 60x30x30-as akvárium kell, minimum, ami 54 liter. És a 6 sem a legjobb, minimum 10-et érdemes.
Lehet, hogy nem pusztulnak el a halaid, de az, hogy boldog életük nem lesz, az is biztos. Mint, ha téged bezárnának a gardróbba és soha ki sem jöhetnél. Ha lenne kaja nem halnál meg azonnal.
Az anci, ami 12-14 centisre is megnő jelezte, hogy kicsi az akváriumod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!