Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Keserű zöldség árt a halaknak?...

Keserű zöldség árt a halaknak? Reggel adtam cukkinit, és most lomha lett két márnám.

Figyelt kérdés
2015. okt. 16. 10:32
 1/5 Platypus ***** válasza:
A keserűségről általában nem tudok nyilatkozni, de a cukkini se nem keserű, se nem ártalmas. Rengeteget megetettem már a halaimmal, nyersen és párolva is. Ha a cukkini a baj, akkor lehet hogy túlették magukat, esetleg vegyszeres volt.
2015. okt. 16. 11:10
 2/5 anonim ***** válasza:

A cukkini inkább édeskés, mint keserű. Ha csak nem keverted össze az uborkával.

A halak szeretik az édeskés ízeket, de lehet hogy kicsit besokalltak belőle.

2015. okt. 16. 11:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Ketteske! A cukkini néha veszett módon meg tud keseredni: nem megfelelő tartási körülmények, túl sokáig tartogatott termés, vagy ha az adott növénynek sikerült visszaütnie az őseire.

Kérdező! Alaptétel: olyan ételt, amit te sem ennél meg szívesen, nem adunk az állatoknak. Pl. fura szagú husit kutyusnak/cicusnak, keserű cukkinit a halacskáknak. (Én a halaknak szánt cukkinit, meg szoktam nyalni, ha ők hamarabb esznek belőle, mint hogy én a nagy részét megfőzném magamnak).

A cukkinivel azért nem árt vigyázni, némelyik hal kegyetlenül be tud zabálni a puha, fehér részéből. Érdemes lenne tüzetesen megszemlélni a márnáid pocakját, hátha csak annyi a gond.

Vagy ugye a vegyszer. A két lomha márnán kívül evett belőle más? Ők mutatnak valamilyen tünetet?

2015. okt. 16. 11:50
 4/5 A kérdező kommentje:
Plattiaim is ették, de ők jól vannak. Különben én is megkóstolom előtte mielőtt megfőzném. Kertünkben termett,de mi nem permetezünk. De elég sokat kergetőztek egymással,amkor beadtam. Úgy látszik elfáradtak inkább.
2015. okt. 16. 12:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Olyan létezhet,hogy nehezebben emésztik meg,mivel idősek?
2015. okt. 16. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!