Nem tudom milyen lett? Ma lett kész az egyik akvám átalakítása. (még azért kezdetleges)
Mekkora az akva, mennyi fénnyel tolod?
Nagyon jó, nem az a szokványos tucat aki.
Köszönöm a kommenteket.
3-as válaszoló egyenlőre 2x25 watt sylvania grolux van, és mellé 2x18 watt 6000 kelvines nappali fény 2600 lumen.
Az akva 85x40x45magas, az előtérhez felhasznált szingapúri moha saját nevelés, annak elég lesz a fény, a kövek tetején lévő taxiphyllum moha már meigindult, azt vettem, ideiglenesen van benn pár növény, amint lesz nagyobb menyiségem a teljes háttérnővénytetet Hygrophila Pinnatifida, és Microsorum Pteropus Trident fogja adni, nem lesz más benn csak a két bokros és a 3 moha, beleértve a májmohát is ami középen van.
Minimalista akváriumot szeretnék, kevés hallal, garnélákkal amit nem kell hetente metszeni, az előzővel folyamatos metszés gondok voltak, a sok hal miatt, sok volt a metszés, a halak átkerültek másik akváriumba.
Köszönöm a további pozitív kritikákat :) A gurámik át költöztek, a család igényit is figyelembe kell vennem, a nejem meg oda van a mohákért, mindig jobban tetszett neki a 75 literesem.
A köveket már használtam akváriumba, de nem tudom milyenek, a munkahelyemen van x köbméter, építési anyag, idővel be fognak barnulni.
A Hygrophila Pinnatifida és a Microsorum Pteropus Trident nálam is új növény, remélem legalább az egyik megmarad, az még jobb lenne ha mindkettő.
Az algákat egyenlőre a rotala rotundifolia tartja kordában , de nem kizárt, hogy lecserélem H.M re, majd az idő mutatja, alacsony terheléssel akarom az akváriumot, a mohákat sem becsülöm le, a 10 literes nanomba és a 75 literesembe is burjánzik a moha állomány, kötnek azért ők is nitrogénvegyületet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!