Mit csinálok rosszul?
Régi vágyam teljesítettem be, és végre összeraktam egy akváriumot.
50 literes, bazalt és bányakavics keverék van az alján 2-3 centi vastagon. Az akvárium fele tele van élő növénnyel, hínár és sajnos nem tudom mi a neve, kis leveles zöld cucc, gyökere is van (húú de amatőr :) ) 1es kategóriájú növényeknek voltak jelölve a kereskedésben. Aquael mini plus vízszűrőt használok és szintén aquael típusú melegítőt.
Mielőtt beraktam a halakat hagytam állni az egészet 1 hétig. A víz 26-27 fokos, kb 7,5es phjú.
2 anci van benne illetve Gömbmolly, dalmatamolly és black molly. 3-3-3db.
Tegnap este raktam be őket akkor tök jól elvoltak. Ma este hazaértem munkából és lttam hogy pipálnak. Gyorsan cseréltem a víz kb30%át. Ill feljebb hoztam a szűrőt hogy jobban "keverje" a vízfelszínt.
Ez volt kb 1 órája, azóta 1-2 még mindig pipál 1-2 szinte mozdulatlanul "fekszik" az akvárium alján a többi pedig úszkál ide oda sebesen?
Mit ronthattam el? Túl sokan vanna? Meg fog halni amelyik nem mozog? Mit tanácsoltok a továbbakra?
A szűrő járt abba az egy hétbe? Szórtál be kaját az akváriumba a bejáratás közbe? A szűrőd is túl kicsi, nagyon apró benne a szivacs. Valószínű ammónia mérgezés lehet az ok. Ha tudod vidd vissza a halakat és kezd előröl.
Egy ilyen szűrő alkalmas is lenne 50 literbe, 4400 ft:
Valószínűleg ammóniamérgezés, a nitritmérgezéshez még kell idő, az a második héten jön, korán tetted be a halakat, és nem épp a megfelelő fajták kerültek be, mindegyiknek 100 liter körüli akvárium kellene.
Sűrűn cserélj 30% vizet, állott víz legyen, 3 hét után fog rendeződni minden, de akkor is fenn áll az, hogy nagytestű halakat választottál, pl 8 guppi elég lett volna.
Hiába kicsik jelenleg, most is jobban terhelik a vizet mint egy kisebb hal, többet kell nekik enni adni.
Azt nem értem, hogy az este folyamán amelyik rosszul volt rendbe jött és másik lett rosszul :/ Illetve vannak olyanok amik egyáltalán nem viselkednek furcsán sőt pipázni se láttam őket.
A szűrő igen ment az egy hét alatt és kaját is dobtam be (lemezeset és fagyasztottat felváltva naponta)
Ebben bízok n is hogy extra gondoskodással átvészelik.
Reggel-este cserélek vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!