Csak én vagyok ilyen béna? Vagy valamit nagyon rosszul csinálok?
Csigasügéres akváriumomban folyamatosan küzdök hol a barna hol a zöld algával. 60 l-es az akvárium 18W tungsram daylight csővel világitok.Az a gond hogy a csigaházak nagyon bezöldülnek. Próbálkoztam már az oldalak letakarásával akkor meg jött a barna alga. Az akvárium 5 hónapja üzemel nagy telj. külső szürővel.
A neten gyönyörű algamentes akikat látok. Nem értem.
A sügéres akváriumok gyenge pontja ez. Mivel nincsen, vagy csak kevés növény van, a nitrát és a foszfát eléggé fel tud szaporodni a vízben, ez pedig kedvez az algáknak.
Amúgy kismértékben szinte természetes jelenség, gondolom a neten a fotózás előtt szépen megtakarították az üveget pl. :D
Amúgy meg kevesebb etetés, és több vízcsere talán segíthet. Mikor az én akváriumom alásodott nagyon, utólag megtudtam, hogy édesanyám 5x-10x annyi kaját dob be, mint kéne, a foszfátom is az egekben volt.
Ha érdekel egy tartósabb megoldás, én a növényes szűrést is tudom javasolni. Ez annyit tesz, hogy szobanövényeket teszel egy külső szűrőtartályba, amik ott szépen nőni fognak neked, és kivenni a vízből a tápanyagokat az algák elől.
Nekem is van egy ekkora aksim ilyen világítással és csak a zöld alga jelent meg a köveken. Közvetlen napfény sose éri.
Sajnos érdemleges megoldást nem tudok a problémádra maximum találgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!