Mit csinálok rosszul, a növényeimmel?
Szerintem lehetséges okok:
1. A növénytermeszkőnél profi technikával nevelik a növényeket több blogon olvastam már hogy rendelkeznek egy elég nagy szénforrással,tartalékkal ami raktározódva van bennük, ez kitart elég hosszú ideig növekednek is de amikor elfogy satnyulni kezdenek ez X-idő múlva bekövetkezhet ha nem kapnak tápozást.
2. a fénycsöveket évente ki kell cserélni de szerintem nem ez a fő gond.
3. Co2 írtad nincs lehetőséged rá, van az "Easy Carbo" fogékony szénforrás csak 1700-2000 ft sokáig elég.
3. növénytáp nagyon fontos nélküle a carbo meg a világítás nem ér semmit "Easy life profito" szintén 2000 ft körül van.
4. a halak adnak némi széndioxidot de ha van levegőztető az kihajtja a vízből
5. A növények sem szeretik a kemény vizet nem árt lágyítani.
Amiért írtam az a Vallisneria spiralis nekem ez a növény a kedvencem nagyon sokat sikerült már szaporítani belőle
Nekem sokáig ez volt (már nem ez van!)
sóder ajzat, kavicsokat félre kell venni ha kicsi indát hoz a tövén, belemegy a földbe és majd kibújik és hozza a csavart leveleit ha elég nagy le lehet választani és átültethető. 70 literes aksi, 1,5 ml carbo *, 0.75 ml profito 1db sylvania grolux t8 18w fénycső.
Nem akarok hülyeséget írni menyit szaporítottam így, a lényeg nem kell drága co2 persze ha van rá lehetőség akkor az a legjobb, megoldható másképp is és a világítás csak egy része a dolognak. (a többi növényem is nőtt szépen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!