Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit csinálok rosszul, a...

Mit csinálok rosszul, a növényeimmel?

Figyelt kérdés
Nagyon el vagyok keseredve...akármilyen növényt veszek mind tönkremennek az akváriumomba...meg a cryptocoryne is, nem tudom mit csinálok rosszul. Sajnos a világítás tudom nem a legjobb egy 20 wattos aquaglo fénycső...egy 75 l aksiról van szó. Sajnos CO2-t nem tudok most beszerelni. Igazából azt mondanám, hogy oké szar minden nem élhet meg benne növény de egy ideig vékony talaj mellet, tápozás nélkül, gyengébb fénycsővel mégis pl olyan növények mint a vallisneria virítottak most még az sem akar nőni...el vagyok keseredve mit tudnék csinálni kérlek segítsetek. Sajnos egy régebbi beépített akiról van szó egyelőre nem tudnék plusz világítást beszerelni se CO2 se ilyesmi...:(
2013. febr. 24. 21:16
 1/4 Platypus ***** válasza:
Tápozásról nem írtál. A Cryptok gyökérről táplálkoznak, már egy kis gagyi neptun vagy panzi talajtabletta is sokat jelent.
2013. febr. 24. 21:50
 2/4 Dioxyde ***** válasza:
Kell a megfelelő fény.Egy ekkora akváriumba olyan 20 ezertől kezdődnek a normális armatúrák.A tápozás is szükséges és ha igényesebbek a növények Co2 is kell.
2013. febr. 25. 18:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia. Tegyél bele Törpe vizilándzsát (Anubias Barteri). Azt ki sem lehet irtani. Igaz hogy drága de nagyon alacsony fényigényű. Hátránya az, hogy az ecsetalga jobban megtelepszik rajta.
2013. febr. 25. 22:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem lehetséges okok:

1. A növénytermeszkőnél profi technikával nevelik a növényeket több blogon olvastam már hogy rendelkeznek egy elég nagy szénforrással,tartalékkal ami raktározódva van bennük, ez kitart elég hosszú ideig növekednek is de amikor elfogy satnyulni kezdenek ez X-idő múlva bekövetkezhet ha nem kapnak tápozást.

2. a fénycsöveket évente ki kell cserélni de szerintem nem ez a fő gond.

3. Co2 írtad nincs lehetőséged rá, van az "Easy Carbo" fogékony szénforrás csak 1700-2000 ft sokáig elég.

3. növénytáp nagyon fontos nélküle a carbo meg a világítás nem ér semmit "Easy life profito" szintén 2000 ft körül van.

4. a halak adnak némi széndioxidot de ha van levegőztető az kihajtja a vízből

5. A növények sem szeretik a kemény vizet nem árt lágyítani.

Amiért írtam az a Vallisneria spiralis nekem ez a növény a kedvencem nagyon sokat sikerült már szaporítani belőle

Nekem sokáig ez volt (már nem ez van!)

sóder ajzat, kavicsokat félre kell venni ha kicsi indát hoz a tövén, belemegy a földbe és majd kibújik és hozza a csavart leveleit ha elég nagy le lehet választani és átültethető. 70 literes aksi, 1,5 ml carbo *, 0.75 ml profito 1db sylvania grolux t8 18w fénycső.

Nem akarok hülyeséget írni menyit szaporítottam így, a lényeg nem kell drága co2 persze ha van rá lehetőség akkor az a legjobb, megoldható másképp is és a világítás csak egy része a dolognak. (a többi növényem is nőtt szépen)

2013. febr. 27. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!