Mi legyen az akváriummal?
Lassan 4-5 éve tartok halakat,szeretek velük foglalkozni,és nagyon sok pénzem van bennük. A probléma a fonal algával kezdődik(legalábbis azt hiszem ez az). A növényeken megjelenő 'szőrök'-kel lassan már egy éve harcolok. Algaölő szer,aksi kitisztítása és új növények vásárlása...egyszerüen mégis megjelenik újra meg újra,hol a növényeken hol a dekorációkon. Az idegeimre megy,hisz pár hónapnál tovább nem tudtam tőlük megszabadulni. Olyannyira idegesit hogy azon hondolkodom h felhagyok az akvarisztikával,hiszen ha egyetemre megyek,úgysem fogom tudni gondozni őket...szüleim szerint az akvárium csak a pénzt nyeli el,ehhelyett választhatnék valami 'normális' hobbit...
A segítségeteket szeretném kérni,hogy mit tanácsolnátok,eladjam-e az aksit,milyen hobbival cserélhetném le,vagy éppenséggel hogyan mentsem meg az aksit?
Ha pl nem kapok olyan szürőt mit kellnézzek? Vagy ha nem találok éppen a felsorolt növényekből,mégis milyent nézzek,és kérlek titeket hogy összegezve irjátokle,hogy mit értetek "fennebb leirtak"-nak,mert sajnos én elvesztettem a fonalat.
Előre is köszönöm.
Hosszú lenne leírni, inkább hallgasd meg ezt: [link] ha fölviszed az egerel, a lap tetejére, megjelenik a letöltés jel.
Minden akvárium indulásánál nagyon fontos a biológiai szűrés, ha már átvették a növények a szerepet, akkor alig marad ammónia a baktériumoknak, már nem annyira fontos.
Intenzitás növényi fejlődés nélkül nehéz algamentesnek lenni, pl ezt: [link] 2db fan1-el indítottam, inditás 2 hónappal ilyen volt fan1-el: [link]
2x18 watt t8 a fény mint nálad, nincs co2, jó ideje carbo, etetek, naponta 1,5ml aqua garden, már a vízcserét sem viszem túlzásba.
Metszés az van vastagon, hetente lehet valamit metszeni.
Hosszú lenne leírni, inkább hallgasd meg ezt: [link] ha fölviszed az egerel, a lap tetejére, megjelenik a letöltés jel.
Minden akvárium indulásánál nagyon fontos a biológiai szűrés, ha már átvették a növények a szerepet, akkor alig marad ammónia a baktériumoknak, már nem annyira fontos.
Intenzitás növényi fejlődés nélkül nehéz algamentesnek lenni, pl ezt: [link] 2db fan1-el indítottam, inditás 2 hónappal ilyen volt fan1-el: [link]
2x18 watt t8 a fény mint nálad, nincs co2, jó ideje carbo, etetek, naponta 1,5ml aqua garden, már a vízcserét sem viszem túlzásba.
Metszés az van vastagon, hetente lehet valamit metszeni.
Növény ügyileg az itt felsoroltak jók, képkeresővel próbáld be azonosítani őket.
Tartassz Garnélákat halakkal?
Milyen halaid vannak,és mások mondták a légyszám csökkentést,te mit mondassz?
"Kb 5 guppi,2neon;2ékfoltos razbóra;1anci;2törpe páncélosharcsa féleség;*1 db xifó,aki ideiglenesen van itt"
Van csapathalad, ők a páncélos harcsák, járnak külön utakon is de ha pl 1 db mozdul, akkor mozdul a többi is, nagyjából egy helyen pihennek, belőlük legalább 6 kellene.
Van 2 fajta rajhalad, ők együtt, rajban is úsznak, szintén 6 lenne a minimum, de jobb a 8-10, nekik hosszabb úszótér kell, illetve fontos, hogy ne legyen más hal az úszótérben, ne zavarja őket, főleg a neonokat.
A csavar persze az, hogy nem tudsz több halat tenni, a jelenlegi állomány is majdnem sok, jól fejlődő növényzettel elmegy, az anci lóg nagyon ki a sorból.
Pl itt egy gufás skatulya méretű dinnye héjat rágcsál: [link]
Itt meg be tudod határolni mekkora, és ez nőstény, him nekem nincs, csak 2 db nőstény van 115 literben: [link]
A páncélos harcsák megy így összegyűlnek: [link]
Példa guppi, és páncélos harcsa lenne jó, mindkettőből 5-6, a guppiból csak hímek.
Halat a jelenlegi helyzetben ne vegyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!