Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi legyen az akváriummal?

Mi legyen az akváriummal?

Figyelt kérdés

Lassan 4-5 éve tartok halakat,szeretek velük foglalkozni,és nagyon sok pénzem van bennük. A probléma a fonal algával kezdődik(legalábbis azt hiszem ez az). A növényeken megjelenő 'szőrök'-kel lassan már egy éve harcolok. Algaölő szer,aksi kitisztítása és új növények vásárlása...egyszerüen mégis megjelenik újra meg újra,hol a növényeken hol a dekorációkon. Az idegeimre megy,hisz pár hónapnál tovább nem tudtam tőlük megszabadulni. Olyannyira idegesit hogy azon hondolkodom h felhagyok az akvarisztikával,hiszen ha egyetemre megyek,úgysem fogom tudni gondozni őket...szüleim szerint az akvárium csak a pénzt nyeli el,ehhelyett választhatnék valami 'normális' hobbit...

A segítségeteket szeretném kérni,hogy mit tanácsolnátok,eladjam-e az aksit,milyen hobbival cserélhetném le,vagy éppenséggel hogyan mentsem meg az aksit?

2015. aug. 10. 20:55
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
Akkor az egyszerűség kedvéért irjátokle,hogy mit kell tennem
2015. aug. 11. 22:48
 32/39 A kérdező kommentje:

Ha pl nem kapok olyan szürőt mit kellnézzek? Vagy ha nem találok éppen a felsorolt növényekből,mégis milyent nézzek,és kérlek titeket hogy összegezve irjátokle,hogy mit értetek "fennebb leirtak"-nak,mert sajnos én elvesztettem a fonalat.

Előre is köszönöm.

2015. aug. 11. 22:53
 33/39 anonim ***** válasza:

Hosszú lenne leírni, inkább hallgasd meg ezt: [link] ha fölviszed az egerel, a lap tetejére, megjelenik a letöltés jel.

Minden akvárium indulásánál nagyon fontos a biológiai szűrés, ha már átvették a növények a szerepet, akkor alig marad ammónia a baktériumoknak, már nem annyira fontos.

Intenzitás növényi fejlődés nélkül nehéz algamentesnek lenni, pl ezt: [link] 2db fan1-el indítottam, inditás 2 hónappal ilyen volt fan1-el: [link]

2x18 watt t8 a fény mint nálad, nincs co2, jó ideje carbo, etetek, naponta 1,5ml aqua garden, már a vízcserét sem viszem túlzásba.

Metszés az van vastagon, hetente lehet valamit metszeni.

2015. aug. 11. 23:59
 34/39 anonim ***** válasza:

Hosszú lenne leírni, inkább hallgasd meg ezt: [link] ha fölviszed az egerel, a lap tetejére, megjelenik a letöltés jel.

Minden akvárium indulásánál nagyon fontos a biológiai szűrés, ha már átvették a növények a szerepet, akkor alig marad ammónia a baktériumoknak, már nem annyira fontos.

Intenzitás növényi fejlődés nélkül nehéz algamentesnek lenni, pl ezt: [link] 2db fan1-el indítottam, inditás 2 hónappal ilyen volt fan1-el: [link]

2x18 watt t8 a fény mint nálad, nincs co2, jó ideje carbo, etetek, naponta 1,5ml aqua garden, már a vízcserét sem viszem túlzásba.

Metszés az van vastagon, hetente lehet valamit metszeni.

Növény ügyileg az itt felsoroltak jók, képkeresővel próbáld be azonosítani őket.

2015. aug. 12. 00:01
 35/39 anonim ***** válasza:
Valamiért kétszer küldte el, de ez lemaradt: [link]
2015. aug. 12. 00:02
 36/39 A kérdező kommentje:

Tartassz Garnélákat halakkal?

Milyen halaid vannak,és mások mondták a légyszám csökkentést,te mit mondassz?

2015. aug. 12. 08:30
 37/39 A kérdező kommentje:
NAGYON NAGYON szépen köszönöm mindenkunek,hogy válaszoltatok,és hogy volt türelmetek hozzám. Remélem,hogy most sikerül megszabadulnom az algáktól.
2015. aug. 12. 18:43
 38/39 anonim ***** válasza:

"Kb 5 guppi,2neon;2ékfoltos razbóra;1anci;2törpe páncélosharcsa féleség;*1 db xifó,aki ideiglenesen van itt"

Van csapathalad, ők a páncélos harcsák, járnak külön utakon is de ha pl 1 db mozdul, akkor mozdul a többi is, nagyjából egy helyen pihennek, belőlük legalább 6 kellene.

Van 2 fajta rajhalad, ők együtt, rajban is úsznak, szintén 6 lenne a minimum, de jobb a 8-10, nekik hosszabb úszótér kell, illetve fontos, hogy ne legyen más hal az úszótérben, ne zavarja őket, főleg a neonokat.

A csavar persze az, hogy nem tudsz több halat tenni, a jelenlegi állomány is majdnem sok, jól fejlődő növényzettel elmegy, az anci lóg nagyon ki a sorból.

Pl itt egy gufás skatulya méretű dinnye héjat rágcsál: [link]

Itt meg be tudod határolni mekkora, és ez nőstény, him nekem nincs, csak 2 db nőstény van 115 literben: [link]

A páncélos harcsák megy így összegyűlnek: [link]

Példa guppi, és páncélos harcsa lenne jó, mindkettőből 5-6, a guppiból csak hímek.

Halat a jelenlegi helyzetben ne vegyél.

2015. aug. 13. 18:19
 39/39 A kérdező kommentje:
Értem,nemtudom,hogy megtudnék-e szabadulni tőlük,de megpróbálom. Az algaevőtől meg azért nem akartam megszabadulni,mert akkor nem lesz ki kordában tartsa az algát.
2015. aug. 25. 16:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!