54 literes akváriumhoz milyen külső szűrőt ajánlotok?
külső szűrőt? 200 liter felett esetleg.
54 literes akváriummal csak szívni fogsz. minimum 300 litereset vegyél. sokkal kevesebb gond. 54 literben egyszerűen nem fog beállni a biológiai egyensúly.
Ha mindenáron külső szűrőt néznél hozzá, vagy kívülről akasztós, vagy házi barkács. 54 literes akvárium max. szűrőakváriumnak lenne jó, de még annak is kicsi. Halaknak meg pláne.
Nézz inkább nagyobb akváriumot az akvarista.hu aprói között, vagy egyéb portálokon.
Tetratec ex 400.
(Egyébként van igazság abban, amit az 1-es mond...)
Külső szűrőnél van egy vödörméret, és egy fogyasztás, jelenleg vannak a 10-13 wattos, 700-800-900 /órás külsők, 10 watt az jelenleg kb évi 3600 ft, a nagyobb külsők 1000-1200 liter/órával, 20-22 watt árammal évi 7200 ft áramot esznek.
A 10-13 wattos külsők 20-100 literes akváriumig használhatóak, a 20-22 wattosak 40-200 literes akváriumig jók. Ha erősek, akkor vissza lehet venni a nyomó ág csapján. Hangerőben minimális eltérés van a nagyobb, és a kisebb szűrők hangja között, szérián belül.
Én a német márkákat preferálom, eheim, jbl, tetra, ha van rá keret akkor vedd a nagyobbat, később esetleg lehet nagyobb akvára is használni.
Ex 400 az úgy tudom törölve lett, nem gyártják, a jbl e 401 kicsi, az eheim 2211 is kicsi, fölötte bármelyik jó, pl eheim classic 2213, jbl e701, tetra ex 600, jbl e901, tetra ex 801 stb talán még az aqua nova, és az atman amit számításba vennék, ott is a 10 watt fölötti, 600 liter/óra fölöttieket.
Eheim classic csak csapokkal játszik, a 2213 440 liter / órája csalós, mivel az valós érték, csapok nélkül mosógépnek lehet használni az akvát.
Pl éheimnél ennyi a 300 liter/óra: https://www.youtube.com/watch?v=v7byE39hVb4
https://www.youtube.com/watch?v=75UEFY7vOL8
Magába szűri a netto 35 liter vizet, az akva kristály tiszta, alga nincs, nem talajporszívózók.
Még így is erősnek bizonyult, mivel nincsenek csapjaim, csapok helyett függőlegesbe tettem egy esőztetőt, így nincs cunami: [link]
Rengeteg eheim van a neten használtan, én is vettem, csapok legyenek, nekem sajna nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!