most ha azt mondom, hogy egy 15.000 literes tengerit ajánlok, azzal beljebb vagy?
2015. jún. 17. 19:45
2/8 anonim válasza:
Én a helyedben méretre készíttetnék. Persze attól függ, milyen halakat akarsz tartani. Én a helyedben a választott halfajokhoz illő legkisebb magasságot és szélességet választanám, viszont olyan hosszút készíttetnék, amilyen hosszút csak lehet. (Persze azért valamennyire arányos és legfőképpen biztonságos legyen.) Azért, hogy minél nagyobb legyen a frontfelület, viszont mégse legyen túl nehéz.
Nálam pl volt egy 207 cm széles fal, ahova elképzeltem egy 2 méter hosszú akváriumot, ezért csináltam egy 2 méter hosszú szekrényt. Még nincs teljesen kész:
Az akváriumra még gyűjtenem kell. Az is lehet, hogy 2db 1 méter széles lesz rajta, mert azt könnyebb szállítani egy sima autóval is. Bár ha rendelek 2 méterest, elhozzák teherautóval, csak gondolom kicsit nehezebb felvinni. Forogni vele a lépcsőházban és könnyen lehet, hogy lepattan a sarka szállítás közben :)
2015. jún. 17. 22:57
4/8 anonim válasza:
112 literest én nem nevezném nagynak, és alig pár fajta hal van ami abban már tartható de az 50-esben még nem. Inkább 200-tól felfelé, az viszont igaz hogy meg kell gondolni hol fér el.
2015. jún. 18. 00:04
5/8 anonim válasza:
Aha, akkor talán még ez a 200 literes van jó áron :)
Nézegesd hogy milyen halak tetszenének, és akkorát vegyél amiben kényelemesen lehet őket tartani.
2015. jún. 18. 10:07
7/8 anonim válasza:
Nekem 140 literesem van két csapathallal. Én is azt javasolnám, hogy inkább hosszú legyen mint magas. Nekem egyszer volt egy 60 cm magasságú 240 literes, de soha többet. A belső sarkát alig értem el, és a növények gondozásánál (metszések, gyökértápozás stb..)sokkal előnyösebb a laposabb akik.
2015. jún. 18. 17:00
8/8 anonim válasza:
A nagyon hosszú alacsony akvárium a terráriumra hajaz, kell egy bizonyos magasság, h optikailag jól nézzen ki az akvárium. A magasság minimum a 30% meglegyen a hosszúságnak, inkább több.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!