Nekem egy 200 l-es akváriumom van, eddig trópusi vegyes halak voltak benne de sügeres akváriumot szeretnék csinálni milyen és mennyi halat ajánlotok? Köszi.
Törpesügereket biztos lehet beletenni. Nagyobbakból nem tudom, hogy mit.
Nekem ez a kék hosszába csíkos maingano tetszik, de nem tudom, hogy ennek mekkora akvárium kell :)
azt írják, hogy minimum 200 literes, vagy annál nagyobb
Milyen sügeres lenne? Afrikai? A következnek lehet elég, nézegess:
Egyes torpedósügerek
Levendulasügér
Aranysügér (1 hímre 3 nőstény)
Porcelánsügér (1 pár)
Callainos (nem hinném, hogy megkülönbözteted a nemeket)
Elongatus (1 hímre 3 nőstény)
Kingsizei (1 hímre 3 nőstény)
Hongi (1 hímre 3 nőstény)
Ott van még a xenotilapia sima, de ő viszonylag békésebb, lehet alulmaradnának. A meggyhasú is viszonylag békés, inkább egymás között balhéznak. Jó lehet még ez a méret törpesügereknek, csigasügereknek, de őket a fent említettekkel nem társítanám. Kukk meg, melyek tetszenek, aztán a társításról majd később, hogy nagy hülyeséget ne csinálj.
Most nagy hirtelen ennyi jutott eszembe az ismertebb fajok közül. 3-4 fajnál többet nem tennék össze. Körülbelül 10 sügér mehet közepes méretüekből, ha van egy jó külső szűrésed.
A maingano egy melanochromis, a melanoknak kicsi a 200 liter. A pattogósabb fajta halak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!