Mennyi áramot fogyaszt az akváriumom?
Csak úgy szimplán érdekelne, mennyi áramot fogyaszt ?
Van benne egy 13W os szűrő, egy 75W os melegítő és egy 25Wos légpumpa és 15 wattos lámpa, az utolsó kettő csak napi 5 órát mennek.
Azt is tudni kéne hogy mennyit megy a fűtő, én abból indultam ki hogy nálunk óránként kb 10 percet, persze pont annak a legnagyobb a fogyasztása úgyhogy ha tévedtem az megdobhatja :).
Napi kb 0.7kWh, havi 21kWh, havi kb 735Ft :), ha a fűtés időtartamát megduplázzuk akkor kb 1050Ft/hó.
Itt ki tudod számolni: [link]
Egy 10 wattos berendezés non-stop, 40ft/kw árammal 300ft egy hónapban, pontosat nem lehet mondani a fűtő miatt, az 5 óra világítás nagyon kevés, 1000ft körül van van ha rendesen világítasz.
A napi 5 óra légpumpának sincs sok értelme, vagy non-stop, vagy inkább nem használni, ha vannak növények este van inkább létjogosultsága a légpumpának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!