Honnan tudom meg hogy akváriumom van vagy terráriumom?
Kaptam egy ismerősömtől egy akváriumot ami 49 literes és 4 mm az üveg vastagság
40cm magas
55,9 cm hosszú
22 cm mélységű
Liter szempontjából belefér a 4 mm.
Csak az én véleményem, nem tölteném fel soha vízzel, a magasság nem tetszik, 40 cm magasságnál már 6mm üveg szokás.
Kevés a ragasztási él, felület.
Van nekem is magas akváriumom, csak 115 liter, viszont 8-as üvegből csinálták profi műhelyben, mert 55cm magas, ha laposabb, elég lett volna a 6 mm.
Persze hallgasd meg mások véleményét is!
Igen, még ha rövidebb lenne, akkor a hosszú oldalnak nem lenne hajlása a feltöltés után. Ez is sokat számít, mert akkor csak a vízoszlop okozta nyomást kéne kibírnia, ami jobban megy, ha nem hajlik az üveg.
De 56 cm hosszan egy 4-es üveg már biztos hajlik valamennyit.
Minden esetre csinálj egy próba feltöltést olyan helyen, ahol stabilan áll, le tudod utána ereszteni belőle a vizet, és a lényeg, hogy olyan helyen legyen, hogy ha szétesik, ne áztasson el mindent. :)
Hát tegyél a tetejére egy vonalzót és nézd meg, hogyha fel van töltve teljesen, akkor mennyire hasasodik az üveg.
Ha kijjebb áll 4 mm-ert a közepe mint a két széle, az necces egy ilyen kis akváriumnál. Nehogy megadja magát az üveg és szétdurranjon.
Mindenképp biztonságosabb ha kevesebb víz van benne, nem biztos h a 4-es üveg hosszú távon elbír akkora nyomást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!