Van egy 130 literes akváriumom milyen halakat tehetek meg bele?
A meglevoo 80asbol raktam át a halakat, egy ilyen ivelfalu akváriumba, 600l/h-s szűrés, van eddig 7-8 neonom, 8 guppim,5 torpeszaju halam, 2 anci, 3 botia.
Esetleg még 6-7 vorosneon és ugyanennyi petitella elferne benne?
Sok lesz ez.
Melyik botia fajod van? A legtöbbje van annyira szociális, hogy 5+ fős csapatban kellene tartani. Viszont relatíve nagyra nőnek, szóval nem biztos, hogy van nekik helyed.
Azt már most megmondom, hogy a kalászhal és a törpeszájú hal nem kompatibilis. Az előbbi viszonylag nagy és pörgős az utóbbi pici, félénk és lassúcska. Ha mindenféleképp akarsz rakni még valamit az akváriumodba, akkor elsősorban a törpeszájúak csapatát kellene bővíteni.
Ha minden igaz neked van a 51x58x67 sera cube, ez nem sok halnak alkalmas, fölfelé kevés hal szeret mozogni, több mozgástér van egy 54 literes akváriumban, mivel még egy rakást levesz a szűrőkamra.
51X kb 38cm alapterület nem sok mindennek jó, 160 liternek van kiírva az akva abból 30 liter a szűrő.
Kérdező ez a te fotód: [link]
Ekkora alapterületre én pár guppit, dániót, vagy hasonló nano halakat tennék, minden másnak kicsi, vagy megcsinálni garnélásra.
Idegbetegek lesznek a halak benne, majd látod, össze vissza fognak rohangálni benne, szerintem ez olyan stressz amibe lehet bele is pusztul pár.
"Koszonom.Igen 80asba voltak,pont ez volt az oka hogy vettem egy nagyobbat,........"
Jó elgondolás, te is látod, hogy sok halnak hiába megvan a liter, kicsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!