Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit csináljak akkor, ha nem...

Mit csináljak akkor, ha nem áttetsző az akvárium vize, hanem "homályos" és zavaros?

Figyelt kérdés

Előző nap üzemeltem be egy 54l akváriumot.

az a problémám, hogy a víz még mindig ugyanolyan homályos.

Halak még nincsenek benne még csak berendezve de üresen járatom, hogy a vegyszerek kellőképpen tudjanak "dolgozni"

Amit eddig tettem bele az 25ml Tetra: AquaSafe vízkezelőt és 15 ml Sera:bio nitrivec-et

A szűrő egy egyszerű szűrő ami oxigént is kever vízbe, kössem el ? már sok buborék van de még felesleges. A kövek és a díszek alaposan át lettek mosva, a víz minősége jó, a hőfok 24ˇC.Mit csináljak hogy még a halak beköltöztetése előtt a víz rendes legyen nem ennyire zavaros ?

2015. ápr. 8. 20:57
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Egyébként fajfüggő is, hogy mennyire tolerálják a hétköznapi kemény csapvizet (azaz a nem beért akváriumot). A neonhal és a guppi pl. jól elvan benne, de más, kényesebb halak számára instant halál lehet.

Mint írták, legyél türelmes. Ennek a "hobbinak" ez is a velejárója. Ha ez nem megy, még mindig tarthatsz szárazföldi teknősöket, hörcsögöt, vagy kaméleont :)

2015. ápr. 9. 22:52
 22/24 A kérdező kommentje:

Igyekszem türelemmel lenni, az akvarisztika felé idővel meghozza gyümölcsét, csak mindig ijesztő volt ha valami nem úgy nézett ki ahogy gondoltam, nem lehet minden egyből, kezdem kapizsgálni :D Köszönöm a tanácsokat.

Hány halat lehet bele tenni ? olyan 15 körül hallottam, és hány garnélát tudok bele tenni, szeretnék legalább 1-2 garnélát. illetve a elevenszülő halakknak hogy tudok segíteni mint pl.: Black Molly (*-*) hogy ne eleség legyen születésük után ? Külön akvárium ?

2015. ápr. 9. 23:33
 23/24 anonim ***** válasza:
15 halnak kicsi lesz. Milyen a szűrőd?
2015. ápr. 10. 08:29
 24/24 A kérdező kommentje:
power clean 250 szivacsos szűrő
2015. ápr. 10. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!