Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit csináljak akkor, ha nem...

Mit csináljak akkor, ha nem áttetsző az akvárium vize, hanem "homályos" és zavaros?

Figyelt kérdés

Előző nap üzemeltem be egy 54l akváriumot.

az a problémám, hogy a víz még mindig ugyanolyan homályos.

Halak még nincsenek benne még csak berendezve de üresen járatom, hogy a vegyszerek kellőképpen tudjanak "dolgozni"

Amit eddig tettem bele az 25ml Tetra: AquaSafe vízkezelőt és 15 ml Sera:bio nitrivec-et

A szűrő egy egyszerű szűrő ami oxigént is kever vízbe, kössem el ? már sok buborék van de még felesleges. A kövek és a díszek alaposan át lettek mosva, a víz minősége jó, a hőfok 24ˇC.Mit csináljak hogy még a halak beköltöztetése előtt a víz rendes legyen nem ennyire zavaros ?

2015. ápr. 8. 20:57
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
lejjebb vettem, de a bubik mindenhol ott vannak az üvegfalon, a díszeken mindenen, de a víz láthatóságát, homályosságát nem befolyásolja.
2015. ápr. 8. 22:33
 12/24 anonim ***** válasza:
Ezek el fognak múlni, hidd el. 1-2 nap és elmúlik.
2015. ápr. 8. 23:48
 13/24 anonim ***** válasza:
ja hogy a tereptárgyakon vannak ezek, akkor normális, majd elmúlik
2015. ápr. 9. 00:43
 14/24 Salx Narval ***** válasza:
Ezeket az apró buborékokat nem a szűrő levegőztetője keveri az akváriumba, hanem a vízből kiváló gázok. (természetes reakció) idővel megszűnik. Ettől eltekintve nem kell teljes kapacitással levegőztetni. Ha minden tiszta volt, beleértve a talajt is akkor nemsokára meg kell szűnnie a zavarosságnak. Valószínűleg a nitrivecben lévő lávakőportól opálos, ha majd a szűrőben fennakadnak tisztul a víz is. Legközelebb mindjárt a szűrőre csepegtesd, bár valamennyit akkor is ki fog lökni. A 24-órás telepítést valóban felejtsd el, várj minimum 2 hetet. A bacikultúrát valóban etetni kell egy csipetnyi bármilyen haltáppal, érdemes ezt is mindjárt az elején szűrőbe tenni és vízcserekor pótolni, ez már mehet közvetlen a vízbe ( csak amennyit amennyit a két ujjaddal lazán összetudsz csippenteni). Utaltam a vízcserére, igen halak nélkül is csinálni kell a heti részleges vízcserét, (20%os vízcsere) klórtalanított, vagy állott vízzel.
2015. ápr. 9. 03:31
 15/24 A kérdező kommentje:
Most értem haza és a víz színe mintha egy kicsikét zöldes lenne és még mindig zavaros, cseréljem le az egész vizet ? vagy mit csináljak, normális hogy zöldes ?
2015. ápr. 9. 16:18
 16/24 anonim ***** válasza:
Küldj egy képet róla!
2015. ápr. 9. 16:54
 17/24 A kérdező kommentje:

Most cserélem le a vizet mert jobbnak láttam úgy, Most mostam át a kavicsot a növényeket, a díszkövet, illetve a berendezéseket. Most fogom feltölteni vízzel, és megírom hogy mik a tapasztalataim amint tele van.

Vegyszereim vannak:

Tetra: AquaSafe,Sera: bio nitrivec,sera aquatan ezekből menyit tegyek pontosan ? 54 l es ugye az akvárium

2015. ápr. 9. 19:24
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Ne rohanj így, nem fog működni így az akvarisztika nálad, nem kell lecserélni a vizet, mindenhez türelem kell, magától kitisztul majd, akkor nem fog soha, ha nem hagyod beérni a vizet, és a szűrőanyagot.

Heti 20-30%vízcsere, a szűrőt akkor takarítani ha nem nyomja rendesen, nincs elég áramlás.

Több teljes vízcserét ne csinálj, bele csöppensz egy mókuskerékbe, soha nem lesz tiszta a vized.

2015. ápr. 9. 20:24
 19/24 A kérdező kommentje:
Most indítottam be mindent és adtam hozzá a vegyszereket. Amint a szűrőt bekapcsoltam minta por lenne olyan buborék kering benne, gondolom elkezdett dolgozni, most hagyom akkor napokig keringeni és minden nap etetem kicsit az üres akváriumot, a baktériumok miatt. kihagytam valamit ? vagy rendjén van? A hét vége felé vagy a hét eleje felé lehet már tenni bele legalább egy almacsigát és ancit, hogy az algák se szaporodjanak túlságosan ?
2015. ápr. 9. 21:25
 20/24 anonim ***** válasza:

Nem lehet bele tenni semmit! A barna alga normális, azt kézzel is könnyedén le tudod tisztítani. Ha tennél 4-5 nap múlva be állatot, azt csak kínoznád, hisz a jövő héten még nem lesz az akváriumban kialakult biológia. Ha minden megfelelően alakul, a barna alga elmúlik idővel.

Mire letelik az 1 hónap, minden rendben lesz, és akkor jöhetnek a halak.

Ehhez a hobbihoz türelem kell, semmi sem változik meg 1-2 nap alatt. Ha valami rossz és te változtatsz a jó irányba, az is csak 1-2 hét után mutatkozik meg. Nem szabad kapkodni.

2015. ápr. 9. 22:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!