Kovaföldet szűrőanyagként?
Most olvastam, hogy kovaföldet ajánlanak a zavaros akvárium vizekbe.
Van valakinek erről tapasztalata?
Elvileg van ilyen, de jó drága, és nehéz beszerezni.
Vannak olcsóbb megoldások is, példa van a neptun biostart (500ft) amikor beöntesz egy adagot fehéres lesz a víz, egy nyálka réteget húz a szivacsra ami megfog minden apró szennyeződést, 24 óra múlva olyan, mintha nem lenne víz az akváriumban.
Volt akinek simán csak egy bio szűrőanyag, siporax megfogta a zavaros vizet, előtte kínlódott sokáig, 1 nap alatt kristály tiszta lett a víz.
A bio szűrőanyagok porózus, habkőszerű anyagok.
Sokszor benne van, hogy a belső szűrő tisztítás egybe esik a vízcserével, ilyenkor nehéz kijönni a dologból, sokáig zavaros a víz.
Röviden, szerintem felesleges ilyeneket venni, példa van egy 75 literesem, simán leülhetek elé fotózni, nem látszik egy porszemcse sem a vízben, 1 száll alga sincs, pedig sokáig, majd 2 évig belső szűrővel szűrtem, most már külső szűri.
Ez még aquael szivacs szűrővel készült: [link]
Lehet valami gondozási hiba van, valamit nem jól csinálsz, vagy türelmetlen vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!