Milyen eddig az akváriumom?
A háttér növények egyenlőre tarlóra vannak metszve, lassan ráhagyom, így majd nőnek azok is.
Sima profitos tápozás, nincs co2, nincs macro, a talajba van kéthetente a vízcserénél nyomkodva neptun aquaplant.
JBL manado a talaj, van egy fotóm: [link]
A harcsa alatt látszik, hogy különböző méretű agyag darabokból áll, szépen haladnak benne a növények gyökerei, jó a baktériumoknak is.
Hátránya, hogy kőnyű, nehezen lehet dombot csinálni belőle, az ültetés soknak nem megy bele, nekem minden megmarad benne, előnye a hosszú élettartam, nem rothad be, én egyáltalán nem talajporszívózóm és simán kezdi a 4.évet érintetlenül egy másik akváriumban.
Hosszú távra tervezett, társas, vegyes akváriumba tökéletes.
Én azt az előtéri növényt visszanyírnám, és a lenyírt részekkel beültetném azokat az üres manadós részeket.
Egyébként jó lesz!
(Amúgy nekem a neonoknak kicsit kicsinek tűnik ez az akvárium.)
Nem túl nagy neonoknak, 67 cm, nincs más hal mellettük így nem stresszesek szabadon közlekednek, úgy kaptam őket 2013 márciusban kerültek hozzám, papíron már nem kellene élniük, 2011-ben kerültek egy hölgy akváriumába aki közben már meghalt, kérte, hogy vigye el a halakat mert nem tudta őket gondozni betegsége miatt.
Természetesen nem várom, hogy elpusztuljanak a neonok, de már 4 évesek, nem akarok nekik egyenlőre nagyobb akváriumot, érzékenyek, öregek, kicsi változás is végzetes ilyenkor már.
Nem nagyon van hova mit ültetni, megnyírtam a H.M et, friss még a jelenlegi elrendezés, befut mindent a H.M magától, decemberbe tettem be 4 száll hm-et.
Ilyen jelenleg: [link]
Igy néz ki a szerkezet a szobában: [link]
Így indult decemberben ez a kinézet: [link]
Ez felett van lila fénycső?
Szép a HM-ed.
Nem, osram lumilux volt sokáig de még decemberben cseréltem sylvania aquaclassicra, szépen terül, fejlődik alatta minden, meg sem közelíti a lumilux, 1 hét után már látványos volt a változás.
Idén mindenhonnan kidobálom a lumiluxokat, meg a G.E, polilux csöveket, aquaclassic megy mindenhova, 5000 kelvines fehér cső, 2 akváriumra tettem, brutális a változás, nem is kerül sokkal többe mint a sima 3 sávos csövek, nekem beváltak.
3 fénycsőnél teszek be 1 groluxot, ezen 2 cső van, tisztára mint a t5, semmi zöldes beütés, nagy a fényerő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!