Miért "habzik" a vizem?
Csak a vízfelszínen az üveg mellett közvetlenül és a felszínig érő növényem kicsit kiálló levelei mellett.
Ma 13 órát ment a fény, ez lehet az oka? És a reggeli etetés után elfelejtettem visszaállítani a külső szűrő erősségét, csak épphogy fodrozta a felszínt egész nap.
Nem, nincs. A szűrőm egyébként tetratec ex 1200 plus. Mindig maximumon megy, csak etetéskor tekerem le, hogy a halaknak legyen idejük megenni :)
Ma ésben voltam melóból, elfelejtettem visszatekerni erősebbre, az elhúzódó karácsonyi vásárlás miatt pedig nagyon sokáig égve maradt a világítás. Csak erre tudok gondolni
Itt valószínűleg a gyenge vízáramlás volt a probléma.Nálam is előfordul néha, ha romlik a belső szűrőm teljesítménye, hiába megy mellette a külső is.
13 óra világítás véleményem szerint egy kicsit sok.
Valószínű a több világítás és a gyenge keringés együttes eredménye a hab.
A tovább maradt világítás jobban felfűtötte a vizet, a melegebb vízben kevesebb az oxigén, gyengébb a baktérium tevékenység, a levett szűrőteljesítmény nem pótolt elég oxigént, a szűrő nem szívja be a vízben keletkező szerves anyagokat.
Végül is a kettő együtt okozhatott fehérje többletet, a baktériumok száma igazodik a terheléshez, egyes fajok 30 percenkét duplázódnak, vagy éppen a számuk felére csökken, a reggel részlegesen zárva maradt szűrő pedig nem tudta begyűjteni a vízben úszó mulmot, fehérjét.
Fehérjét mert példa van a hal nyálka is, a glükloprotein.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!