Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ha valaki az aranyhalakrol...

Ha valaki az aranyhalakrol akar kérdezni az itt megteheti! Dr. Gézai Tamás vagyok aranyhalbiológus . Valaki?

Figyelt kérdés
2010. febr. 2. 14:01
1 2 3 4 5
 41/47 Salx Narval ***** válasza:
Tudod az akvarisztika nem a halak megnyomorításáról szól, hanem a lehető legjobb körülmények biztosításáról.Nem az a cél, hogy életben maradjon, hanem az, hogy stresszmentes életet éljen és minél magasabb életkort. [link]
2010. febr. 23. 17:27
 42/47 A kérdező kommentje:
De akkor egyesek mér használnak gombakváriumot meg 6 szogletu akvákat . Es én nem kitugya milyen kis akváriumba tartom van otthon 2 db 150 l és van 1 400 l es tehát én nem stresszelem a halakat .
2010. febr. 23. 18:50
 43/47 A kérdező kommentje:
Ja és egy szóval mondtam hogy arrol szol h csak életbe maradjon a hal és szépítse a szobánkat..egy szoval se mondtam .és nem értem miért kell igy izzélni hogy baromságokat irok pedig mindem mondatom 100 százalék.Dehát ti okosak vagytok .
2010. febr. 23. 18:54
 44/47 anonim ***** válasza:
Te pedig hazug.Mutass már valamit hogy beazonosíthassunk...Amugy egy orvosi diplomás ember nem ilyen színvonalon beszél.Lásd be,hogy kamuzol össze vissza.És ha neked normális méretü akváriumaid vannak,akkor mért kell hinteni az igét hogy mindenki tartsa mini akváriumba az aranyhalat.Te inkább többet meg se szólajj,húzd le maga a wc-n vagy olvass utána az aranyhalaknak,mert ugy tűnik semmit se tudsz róluk.
2010. febr. 23. 19:46
 45/47 A kérdező kommentje:
Megse haragudj de ki mondta hogy tartsák az emberek kis akváriumba a halakat?
2010. febr. 23. 21:29
 46/47 Salx Narval ***** válasza:
Mégis ki írta azt, hogy 1 aranyhal 10 liter víz? Ki ajánlott 30literes akváriumba 2db 8cm aranyhal mellé, még halat? Ki mondta , ha nincs nagyobb hely akkor göbakváriumban is nyugodtan tarthatod? Nem azt mondtam, hogy te személy szerint így, vagy úgy tartod a halaidat, hanem azt, hogy a tanácsaiddal félrevezeted és az akvarisztikával merőben ellentétes tartásra biztatsz kezdőket.Hogy tisztán láss.A cm/liter csak egy viszonyszám és inkább 2cm /liter az amivel számolunk, ami nem azt jelenti, hogy egy 5cm halat 5 liter vízben kell, ill lehet tartani, hanem azt, hogy a hal növekedésének és mozgásigényének megfelelő méretű akváriumban kb ennyi vizet számolj egy halra. Tehát elég lehet az 5 liter víz egy 5cm halnak egy 50 literes medencében, de nem egy 5 literes üvegben.Ezt a számítást sem lehet minden halnál alkalmazni, pl az aranyhalnak alapból 30liter( vannak akik 40-50 litert ajánlanak) a vízigénye és min 100literes akváriumban nevelhető normálisan,(figyelembe véve a mozgásigényét), az-az 100literben kb 4 db tartható, viszonylag normális körülmények között.Azt mondom, hogy egy 50literes akváriumban a 2db aranyhal,határesetként talán elmegy, de ide még betenni 3halat, az már komoly stresszt okozna idővel.Nyilván nem fognak kiabálni és élni is fognak egy darabig, de biztos, hogy nem érik meg a 10-12 évet, ami egy cifra aranyhaltól várható és idővel előjönnek a stressz okozta betegségek.Azért küldtem a linket,hogy az ott leírtak figyelembe vételével segíts a srácoknak, mert különben félretájékoztatod őket.Igen sajnos sokan tartanak rossz körülmények között, tapasztalat nélkül halakat, de el kell nekik mondani,meg kell magyarázni, hogy miét nem jó az amit csinálnak és segíteni is kell azoknak, akik elfogadják.Én nem látok benned rossz akaratot, csak a tapasztalat hiányát, akvarisztikai téren.Ne a halbiológus szemével nézd a halakat, hanem az akvarista szemével és akkor valóban hasznos tanácsokat fogsz adni a kérdezőknek.Nyilvánvaló, hogy egy emberke akinek van egy kicsi akváriuma, azt szeretné hallani, hogy igen beletehet ennyi és ennyi halat, de ha normálisan elmagyarázod, hogy miért ne tegye, a többség megérti.És még egyszer,az akvarisztika célja nem az életben tartás, hanem a lehető legjobb körülmények között lévő halnevelés, szaporítás és nemesítés.Az állatok egyéni igénye alapján.Üdv SN.
2010. febr. 24. 01:07
 47/47 anonim ***** válasza:
Egyetéerte.:)
2010. febr. 24. 19:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!