Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ha valaki az aranyhalakrol...

Ha valaki az aranyhalakrol akar kérdezni az itt megteheti! Dr. Gézai Tamás vagyok aranyhalbiológus . Valaki?

Figyelt kérdés
2010. febr. 2. 14:01
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:

A/1 Nem lehet .Szerintem még zavaróbb a aranyhalnak.

A/2 Csak a sziámi harcoshal képes gömb akváriumba ellenni meg az aranyhal,de az aranyhal megzavarodik benne és nem látod de szenved meg zavarodik .A dániókhoz nem értek de ha nem kell neki levegőztető akkor a az is elél de szenved ..

Ja és nem kötekedel örülök ,hogy tisztázni akarod. Köszi a kérdést :)

2010. febr. 6. 09:19
 22/47 anonim válasza:

Üdvözlöm!

Érdeklődnék, hogy aranyhalat természetesen akváriumit hogyan lehet ikráztatni? Szeretném megpróbálni ha lehetséges. Egyszer még az előző halak közül xifonak születtek amiket sikeresen fel is neveltem. Tudom az aranyhal más mert ikrás, így bonyolultabb.

Nekem van egy 35 mély 80 hosszú és 40 magas akváriumom. Növénnyel és 3 aranyhallal. Mellette 2 házmester és 1 pleco. és ugy kb 24°C.

Mostanában foglalkoztat ez a kérdés, de nem találok megfelelő leírást, csak olyat ahol vagy a halat kell nyomkodni, vagy olyat h csak tóban ikrázik.

Esetleg így lehetséges ilyen feltételek mellet?

Hogyan tudnám megállapítani h melyik nőstény és melyik hím?

Válaszát előre is köszönöm

Üdv kriszti

2010. febr. 8. 18:19
 23/47 anonim válasza:
Nekem olyan gondom lenne,hogy a héten vettünk guppikat és aranyhalat a többi mellé,az új aranyhalat a guppi folyamatosan kergeti, csípkodja!A többi aranyhallal nem is foglalkozik!Az üzletben nem tudtak mit mondani!
2010. febr. 9. 08:30
 24/47 A kérdező kommentje:

Hello!

HA aranyhalat akarsz sikerrel szaporítani, viszonylag nagy akváriumra van szükséged. Szerintem minimum 100 l. A nemek aránya 2f 1 l.

Friss víz klórmentes, oxigéndús. Ívóaljzarnak bármilyen növény, vagy rachel háló megteszi. / ez utóbi jobb, az ikra beleesik, és nem tudják felfalni.

Ívás általában reggel van.

Biztosabb a fejés és mesterséges megtermékenyítés.

Anyahalakat érdemes fehérje és vitamindús kajával etetni.

Ívás után anyákat ki kell venni. Én ikrapenész ellen xantraktidint vagy mifenét használtam ha akváriumban ívattam, de tóban az se kell. Tóban ívatni jobb!

Ivadék hőfokfüggően kel. Elúszás utan tojássárgája és bármilyen kis zooplankton (rotatoria) megfelelő.

2010. febr. 10. 16:21
 25/47 A kérdező kommentje:

Hello!

Távolítsd el a guppit!

2010. febr. 10. 16:21
 26/47 A kérdező kommentje:
Az aranyhal nagyon nem tűri a agresszív társait .Bocs de ennél konkrétabb választ nem tudok adni .
2010. febr. 10. 20:41
 27/47 anonim válasza:
Szeretném megkérdezni,hogy igaz e az az állítás,miszerint az aranyhalak csak akkorára nőnek amekkora az adott életterük?
2010. febr. 12. 00:41
 28/47 A kérdező kommentje:
Igen igaz!
2010. febr. 12. 13:49
 29/47 A kérdező kommentje:

Ja és még Krisztinek:a nemek

megkülönböztetésére így nem tudok választ adni ahhoz látnom kell a halat.

2010. febr. 12. 14:04
 30/47 Doruss ***** válasza:

54 literes akváriumban van 3 neonhal, 3 szumátrai díszmárna és 3 guppi. Vehetek még melléjük mondjuk úgy két aranyhalat vmi kisebb fajtát?

Ha igen, milyen fajtát ajánl?

Előre is köszönöm

Üdvözlettel

2010. febr. 14. 17:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!