Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Kell vízcserekor a vízbe...

Kell vízcserekor a vízbe klórsemlegesítőt tenni, vagy sem?

Figyelt kérdés

Mindenki mást mond/ír. Sok ismerösöm azt mondja kell bele tenni, mert nem tesz jót a halaknak a klóros csap víz. De sok ismerösöm meg nem tesz bele, és semmi baja nincs a halainak.

Most akkor simán mehet bele az aksiba a klóros csap víz, vagy kell használni klórsemlegesítő szert? Ti használtok? Mert mindenki mást mond...

2010. jan. 31. 17:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Árt nekik a vegyszeres víz, de ha még több vegyszert teszel bele, az még jobban árt. Én forralt vizet használtam, és azzal pótoltam az elpárolgott mennyiséget.
2010. jan. 31. 17:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Árt nekik a vegyszeres víz
2010. jan. 31. 17:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Átrt a klór,ezért kell használni klórtalanítót.Az első hülyeség.Arra találták ki a klórtalanítót hogy a káros anyagokat semlegesítse,és nem arra hogy ártson.Használd a klórtalanítót!Ez nem kérdéses.Amúgy aki aztmondja hogy árt a klórtalanító az sajnálja a pénzt a halaira,vagy lusta beletenni,mert egyszerübb a klórosvizet beönteni.
2010. jan. 31. 18:23
 4/8 anonim ***** válasza:
Nálunk az üzletben csapvízzel van feltöltve a növényes lépcsős aksi,és kb egy napos "állás" után az már olyan minőségű, hogy a halak abban nyugodtan lehetnek.Te döntésed.
2010. jan. 31. 18:28
 5/8 anonim ***** válasza:
én sem használok,pihentetem a vizet egy napig egy vödörben és ezalatt kiszellőzik a klór belőle.
2010. jan. 31. 20:38
 6/8 anonim ***** válasza:

Aki azt hisz a klortalanito jo az komplett idiota es fogalma sincs rola mi is az..

Amugy a klor kb 1 ora allas utan magatol kiszall a vibol. A klortalanito meg rez tartalmu, ami mergezo...

2010. febr. 1. 13:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Ezért van ráírva, az adagolás,továbbá van olyan ami megköti a vasat és egyéb dolgot,amellett hogy klórtalanít is.És a gyógyszerekben is van,ugyhogy erröl ennyit.Az a hülye aki klórral mérgezi a halait.Akkor már hagdy állni 1 napot ha ez a marha elérte hogy ne használj vízkezelőt,csakmert ő így akarja eltenni ket lábalól.
2010. febr. 1. 15:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Azért van sok különböző vélemény mert összetett a dolog.

Eleve többfajta klórtalanító létezik, más más hatóanyaggal és minőséggel.

A Sera Aquatan pl nem csak megköti a klórt, hanem tartalmaz hasznos dolgokat is ami jó a halaknak.

Ez akkor hasznos, ha valaki gyorsan be akarja telepíteni az aksit. (Sokan türelmetlenek)

Nyilván régen sem voltak ezek a szerek, tehát megfelelő előkészületekkel megoldható vízkezelő nélkül is.

2010. febr. 3. 22:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!