Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Van egy akváriumom. 55 lieres,...

Van egy akváriumom. 55 lieres, 70x50x23cm-es. Jelenleg van benne 4 garnéla, 5 piros neonhal. Szeretnék egy nagyobb halat, ami szereti a növényeket, alacsony vízoszlopot(Ha nagyon muszály a garnélákat el tudom ajándékozni.) tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés
Van benne co2, ph6-6.5 GH5-6 KH0-1 és nitritem nincs. Vas rendben, foszfát szint megfelelő (alsó határ, és minden nap megy bele 1 ml carbon, 1ml micro és 1ml macro tápanyag. Úszó növényzet nincs, és szép világos az aqva rész. (Ez egy ripárium.)

tegnap 09:01
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Én max raknék bele még néhány garnélát,meg pár színes nano halat. Ezt kár lenne megbolygatni valami csatahajóval.
tegnap 19:02
 2/2 Tevenyereggyarto ***** válasza:

A méretek alapján ~80 literes, de akkor csak kb 55 liternyi víz van benne?

Én sem raknék semmi nagyot, inkább a vörös neonokat cserélném ki valami kisebbre s lennének nagyobb létszámban. Például ha a vörös szín mellett szeretnél maradni akkor törpe razbórák (Boraras fajok, pl: Boraras brigittae) vagy parázslazac remek választás.

Ha mindenképp szeretnél valami “nagyobbat”, egyedüli látványosságot akkor a razbórák mellé mehetne egy törpe morgógurámi (Trichopsis pumila); ha parázslazacok lesznek akkor valamilyen Apistogramma vagy Mikrogeophagus faj, bár ők picit nagyobbacskák mint a gurámi.

ma 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!