Miért nem sikerült szaporítanom a leopard danioimat, hol hibáztam (bővebben lent, help)?
Sokan akartak itt már halat szaporítani, az elevenszülők (guppi, platti) kivételével nem tudok olyat aki visszajelezte volna, hogy sikerült, persze ettől még lehet.
Ha neked sikerül akkor te leszel az ezerből 1.
Ivarérett halak kellenek, te a kereskedésből hoztad őket nemrég, tehát erre még kell várni pár hónapot.
A halak zöménél évi 1-2 alkalommal van ívás, ennek felismeréséhez a faj alapos ismerete kell.
Fontos a fehérjedús táplálék, csak jó kondiban lévő egészséges halak fognak ívni, és egészséges megtermékenyített ikrákat, majd elúszó ivadékokat produkálni.
Matematikailag így 1-600 az esélye, hogy termékeny ikrákat találsz reggel az akváriumban.
Viszont 1-1, az esélye, hogy elpusztult halakat találsz reggel, a 31 liter nem való kísérletezésre.
Példa páncélos harcsák, ma láttam épp, hogy a szokásos évi 2 alkalommal produkált kergetőzés van, valószínű reggelre lesz jócskán ragasztva mindenhova ikra, ha meg akarom tartani a kishalakat fel kell készülnöm, hogy kiveszem az állományt, és maradnak benn az kikelt kishalat.
Elúszás után él le szoktam szívni a kishalakat egy talajporszívóval majd mehetnek vissza a nagyok.
Ha szerencsém van sok növénylevélre ragasztanak, akkor marad az állomány az akváriumban, levél ki, kap egy xantakridines fürdőt a levél, ikrapenészesedés ellen majd mehet a nevelőbe, a kicsik 3 centis méretéhez igazított szűréssel megfelelő aljzattal.
Hosszasan írtam mert már 10 kérdést tettél fel, a szaporítás nem egyik napról a másikra megy, eladhatatlan, elajándékozhatatlan, elevenszülőknél kőnyű, bölcsőszájú halaknál jó körülményeket biztosítva nagyon kőnyű.
Jelenleg közelebb vagy a halaid kiirtásához mint a szaporításhoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!