Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért nem sikerült szaporítano...

Miért nem sikerült szaporítanom a leopard danioimat, hol hibáztam (bővebben lent, help)?

Figyelt kérdés
szóval egy műnoveny van bent az egyik sarokba, a víz kb 20 centi 31 literes akvariumba probalkozok a szaporitasal, az alját lefedtem az ikràk védve vannak ha minden igaz. 4 danió van az akvariumba, 1 tuti lány jó nagy hassal és egy másikat is raktam bele ami lány szerintem bár őt nem tudom biztosra, mondjuk nem hajtották egymást a másik nostennyel szóval szinte tuti az!! 24 órára rá (tegnap este) betettem a 2 hímet! Nem tortént semmi nem kergetoztek illetve semmi, a víz 26 fokosra volt állítva végig. Aztán 6 órakor kelltem és kb aludtak semmi nem volt. Emeltem a víz,hofokot kb 2 fokkal, illetve hoztam bele 2 pohár forró vizet! A az ablakban volt az aksi szal folyamatosan erősödött a fény, de semmi csak alszanak ez miért van?
2014. nov. 26. 08:12
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Szóval megvan a lány fiú, a vizhofok, a szűrő megy, kivartam a 24 órát reggeli orakba fény érte őket. Hol a hiba?
2014. nov. 26. 08:14
 2/12 A kérdező kommentje:
Lehetséges hogy várnom kellene még holnap reggelig? Ez a 4 egyedem van ösz visz, a 115 literes aksiba 27 fok van állandóan, az is lehet baj?
2014. nov. 26. 08:16
 3/12 A kérdező kommentje:
Előre is köszönöm mindenkinek a válaszát! ( fontos lenne mert érdekel is nagyon a dolog, meg mert családba kirohogtek hogy úgy sem tudom megcsinálni)
2014. nov. 26. 08:18
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha van benne fűtő akkor minek öntesz bele forró vizet? Ekkora marhaságot rég hallottam. A ívató akváriumba van szűrő? A leopárd csak lágy vízbe fog szaporodni. Ezek nem guppik...
2014. nov. 26. 09:47
 5/12 A kérdező kommentje:
Azt hittem hogy azért nem mocorognak mert hideg a víz! De azt írják mindenhol, hogy a víz mindegy neki csak friss legyen! Akkot ez nem igaz?
2014. nov. 26. 10:36
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem szaporítottam még dániót, de már a "friss" víz is lehet probléma. Legalább 5-6 órát pihentesd a vizet, h a klór kiszálljon belőle. Vagy használj vízelőkészítőt. A forró klóros víz olyan stressz lehetett, h örülj h túlélték, nem csoda h nincs kedvük szaporodni.
2014. nov. 26. 11:35
 7/12 anonim ***** válasza:
Még 1 kérdés. Mi célod a szaporítással? Eladni nem hiszem, h elfogod tudni. A közös akváriumod nem hiszem, h elfog bírni még 30-40 halat. Abba a kis 31 literesbe se fogod tudni tartani őket. Kellene még nevelőnek legalább 2-3 50literes akvárium.
2014. nov. 26. 11:39
 8/12 anonim ***** válasza:

Sokan akartak itt már halat szaporítani, az elevenszülők (guppi, platti) kivételével nem tudok olyat aki visszajelezte volna, hogy sikerült, persze ettől még lehet.

Ha neked sikerül akkor te leszel az ezerből 1.

Ivarérett halak kellenek, te a kereskedésből hoztad őket nemrég, tehát erre még kell várni pár hónapot.

A halak zöménél évi 1-2 alkalommal van ívás, ennek felismeréséhez a faj alapos ismerete kell.

Fontos a fehérjedús táplálék, csak jó kondiban lévő egészséges halak fognak ívni, és egészséges megtermékenyített ikrákat, majd elúszó ivadékokat produkálni.

Matematikailag így 1-600 az esélye, hogy termékeny ikrákat találsz reggel az akváriumban.

Viszont 1-1, az esélye, hogy elpusztult halakat találsz reggel, a 31 liter nem való kísérletezésre.

Példa páncélos harcsák, ma láttam épp, hogy a szokásos évi 2 alkalommal produkált kergetőzés van, valószínű reggelre lesz jócskán ragasztva mindenhova ikra, ha meg akarom tartani a kishalakat fel kell készülnöm, hogy kiveszem az állományt, és maradnak benn az kikelt kishalat.

Elúszás után él le szoktam szívni a kishalakat egy talajporszívóval majd mehetnek vissza a nagyok.

Ha szerencsém van sok növénylevélre ragasztanak, akkor marad az állomány az akváriumban, levél ki, kap egy xantakridines fürdőt a levél, ikrapenészesedés ellen majd mehet a nevelőbe, a kicsik 3 centis méretéhez igazított szűréssel megfelelő aljzattal.

Hosszasan írtam mert már 10 kérdést tettél fel, a szaporítás nem egyik napról a másikra megy, eladhatatlan, elajándékozhatatlan, elevenszülőknél kőnyű, bölcsőszájú halaknál jó körülményeket biztosítva nagyon kőnyű.

Jelenleg közelebb vagy a halaid kiirtásához mint a szaporításhoz.

2014. nov. 26. 12:36
 9/12 A kérdező kommentje:
Nem adom fel, de az oldalakon meg 2 hetenkénti szaporításról írnak szóval nem értem, úgy látszik, hogy magamnak kell letesztelnem és kifejlesztenem, illetve megtapasztalnom ezeket a dolgokat sajnos..:(
2014. nov. 26. 16:04
 10/12 anonim ***** válasza:
Még mindig nem írtad le, h van-e szűrő az ívató medencébe? Ha nincs akkor felesleges próbálkoznod...
2014. nov. 26. 16:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!