Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ecsetalga ellen jó az alábbi...

Ecsetalga ellen jó az alábbi módszer?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy 110 literes aksim, benne 5 ékfoltos razbóra, 2 platti, 3 fekete neon, 2 vörös neon, 2 corydoras aeneus. 2x18w t8 világítás, eheim 2013 külső szűrő kerámiagyűrű, kis és nagy lyukú szivacs, siporax töltettel(300l/h), atman at 201 belső szivacs töltettel(500l/h).

Az a problémám, hogy erősen ecsetalgásodik. Arra gondoltam, hogy a napi carbo adagolás megoldhatná. Szerintetek? Van még benne úszó májmoha karolinai bakopa, valami vízikehely, meg anubiasok, a növények közül csak az utóbbiak algásodnak, amúgy minden növény szépen fejlődik. Heti 30 litert cserélek, 2-3 naponta kapnak enni fagyasztott mixet, lemezest, és ivadéktápot felváltva.

A hasznos válaszokat előre is köszönöm!

2014. okt. 15. 12:08
 1/4 vizipityu ***** válasza:
Leállított szűrő mellett a napi carbo adagot fecskendővel nyomd az ecsetalgás részre. Kb. 10 percig hagyd állni, majd dugd vissza a szűrőt. Pár nap múlva az ecsetalga elszíneződik majd elhal (mohát ne kezeld vele!). De ez csak tüneti kezelés, meg kell találni az alga kiváltó okát és megszüntetni azt.
2014. okt. 15. 13:35
 2/4 A kérdező kommentje:
Én úgy gondoltam, hogy napi szinten adagolnék carbo-t, a víz mennyiségéhez kiszámolva. Mivel élő növényes az aksi és nincs co rendszerem.
2014. okt. 15. 13:51
 3/4 vizipityu ***** válasza:
Ha már nem lesz jelentős alga akkor is nyugodtan adagolhatod a carbo-t. Az előző hozzászólást arra az esetre írtam amikor valamelyik tereptárgy vagy növény eléggé ecsetalgás. A fentebb írt módszerrel helyileg lehet kezelni az ecsetalgát és elhal róla.
2014. okt. 15. 14:47
 4/4 A kérdező kommentje:
Vagy úgy, már értem. Az a gond, hogy szinte minden dekorációt benőtt. A vasfát, a fél kókuszt, a hátteret. Az aljzaton pedig a belső szűrő beömlője felé szaporodott el. Szóval a helyi kezelés elég sok mindenre terjedne ki. Ha csak adagolom, úgy is eltűnik?
2014. okt. 15. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!