Ecsetalga ellen jó az alábbi módszer?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Van egy 110 literes aksim, benne 5 ékfoltos razbóra, 2 platti, 3 fekete neon, 2 vörös neon, 2 corydoras aeneus. 2x18w t8 világítás, eheim 2013 külső szűrő kerámiagyűrű, kis és nagy lyukú szivacs, siporax töltettel(300l/h), atman at 201 belső szivacs töltettel(500l/h).
Az a problémám, hogy erősen ecsetalgásodik. Arra gondoltam, hogy a napi carbo adagolás megoldhatná. Szerintetek? Van még benne úszó májmoha karolinai bakopa, valami vízikehely, meg anubiasok, a növények közül csak az utóbbiak algásodnak, amúgy minden növény szépen fejlődik. Heti 30 litert cserélek, 2-3 naponta kapnak enni fagyasztott mixet, lemezest, és ivadéktápot felváltva.
A hasznos válaszokat előre is köszönöm!
2014. okt. 15. 12:08
1/4 vizipityu válasza:
Leállított szűrő mellett a napi carbo adagot fecskendővel nyomd az ecsetalgás részre. Kb. 10 percig hagyd állni, majd dugd vissza a szűrőt. Pár nap múlva az ecsetalga elszíneződik majd elhal (mohát ne kezeld vele!). De ez csak tüneti kezelés, meg kell találni az alga kiváltó okát és megszüntetni azt.
2/4 A kérdező kommentje:
Én úgy gondoltam, hogy napi szinten adagolnék carbo-t, a víz mennyiségéhez kiszámolva. Mivel élő növényes az aksi és nincs co rendszerem.
2014. okt. 15. 13:51
3/4 vizipityu válasza:
Ha már nem lesz jelentős alga akkor is nyugodtan adagolhatod a carbo-t. Az előző hozzászólást arra az esetre írtam amikor valamelyik tereptárgy vagy növény eléggé ecsetalgás. A fentebb írt módszerrel helyileg lehet kezelni az ecsetalgát és elhal róla.
4/4 A kérdező kommentje:
Vagy úgy, már értem. Az a gond, hogy szinte minden dekorációt benőtt. A vasfát, a fél kókuszt, a hátteret. Az aljzaton pedig a belső szűrő beömlője felé szaporodott el. Szóval a helyi kezelés elég sok mindenre terjedne ki. Ha csak adagolom, úgy is eltűnik?
2014. okt. 15. 14:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!