A "fogkrémes" módszer bejöhet kajafelevés ellen?
Kutyusom sajnos elég sok mindent feleszik a földről, és sajnos sosem tudom annyira megszidni, hogy igazán komolyan vegye.
A környéken többen említették, hogy úgy szoktatták le róla a kutyájukat, hogy miután felettek valamit, fogkrémet nyomtak a szájába. Nekem nem tűnik valami jó módszernek, de kitudja, hátha. Mi a véleményetek?
Hát akkor megpróbálom. És mit ír korom Gábor, mennyi idő után hat a dolog? Valami más tanács mellé?
Egy colgate-t vettem a célra, de abban van fluorid, úgyhogy beáldozom a saját gyógynövényesemet inkább. :)
Az első fogkrémes nap tapasztalata elég rossz volt. A kutya úgy a 3. adag fogkrém után teljesen süket lett, meg volt sértődve, nem hallgatott rám. Holott mindig hallgat rám, kivéve ugye a kajánál. A vizet és még a jutalomfalatot sem akarta elfogadni tőlem. Szerencsére mára rendeződött a dolog, nem okoztam maradandó kárt.
Úgy csináltam, hogy nem tiltottam le a kajákról, hanem amikor láttam hogy feleszi, egy hang nélkül azonnal a szájába nyomtam. Ez hiba volt, ugyan úgy tiltani kellett volna? Vagy közben dorgálni is kellett volna, nem csak szó nélkül a szájába nyomni a fogkrémet?
Az időzítéssel szerintem nemvolt gond, gyakorlatilag még rágta a falatokat, amikor már ment is a fokrém.
Na ezt én is ki fogom próbálni, mert az én kutyám csak a csontot és a kenyér haját szedi össze. Mást nem. De itt meg van egy nő, aki a 3. emeletről dobálja le ezeket a ház elé... a sötétben pedig nincs sok esély rá, hogy bárki észrevegye.
Volna kérdésem ezzel kapcsolatosan, bocs az offért!
Felvesz valamit a kutya ami még a szájában van, bele nyomom a fogkrémet ha jól értem. Aztán mi van? Magától kiköpi? Aztán ha fogkrémes a kutya, akkor töröljem le róla azonnal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!