Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A bátyám vett egy madárpókot...

A bátyám vett egy madárpókot és nagyon félek tőlle mit csináljak?

Figyelt kérdés
Na szóval a bátyám a szülinapjára vett egy pókot nagyon örül neki de én meg félek.Este nem tudok aludni nem merek hazajönni képes vagyok kint a hidegben leülni egy padra az utcán és csak késő este megyek haza a szobaajtóm kulcsra becsukom a réseket be tömöm törölközővel és mindig szét túrok mindent a szobámban hogy meg szökött-e egyszerűen rettegek most se tudok elaludni még tanulni se merek otthon inkább kimegyek az udvarra -10°C-ba és leülök a hintaágyba és ott tanulok mer ott biztonságba vagyok mert a pókok nem szeretik a havat szólni meg nem akarok a tesómnak mert látom hogy mennyire örül neki tegnapelőtt azt csináltam hogy a kertbe sátrat raktam és ott aludtam a szüleim tudják hogy félek tőle de nem érdeklik azt mondják hogy majd elmúlik.valóban el fog múlni?eMrt már annyira félek hogy sírok és szédülök.
2009. dec. 20. 01:03
1 2 3
 21/29 Salx Narval ***** válasza:
60%
Ez a kérdés egy egész hétköznapi dolognak indult, kaptál válaszokat jókat,megfontoltakat,lázítókat és alapból hozzá nem értő baromságokat.Ahogy múlt az az idő, egyre világosabb lett számomra, hogy a fő problémád nem, a pókokkal van, hanem a családoddal.Egy 15- éves lány, nem hiszem, hogy józan fejjel ítélkezni tud és nem is ez a dolga.Valós, vagy vélt félelmeidet nem hinném , hogy itt és most kellene megvitatni.Ez már nem a fóbiáról, hanem a szeretet hiányáról szól.A féltékenység,és önsajnálat sajnos ilyen reakciókat is kiválthat .Szomorú, hogy a szüleid ezt nem veszik észre.Én 45-éves lányos apa vagyok és sohasem tudnám a lányomat senki mögé helyezni, bár ezt egy adott helyzetben egy kislány másképp is láthatja.Én azt tanácsolnám, hogy mielőtt meggondolatlan lépéseket tennél, kérd ki,idősebb és bölcsebb nagyszüleid tanácsát.Nem biztos, hogy nincs helyed a családban sőt az is lehet, hogy te magad vagy a gát, ezt meg kell élnie és meg is kell értenie minden fiatalnak.Tudod vannak igazán rossz körülmények között élő gyerekek is,de nehezen tudom elhinni, hogy téged senki nem szeret.Ritka az a család ahol szemét szülők,aljas testvérek mellett szerető nagyszülők vannak.A szülői féltésnek is vannak határai és korlátai is,egy 15 éves kamaszt, nem tehetek a térdemre és nem fenekelhetem el, ha elrontottam valamit ilyenkor már nehéz helyrehozni. Nem biztos, hogy a szüleid nem keresik a hozzád vezető utat, lehet, hogy pont te vagy az aki senkit nem enged magához és még csak nem is érzed , hogy ez így van.Én kikérném jelen esetben a nagyszüleim véleményét.Remélem nem fejmosásnak minősíted a hozzászólásomat, de úgy éreztem , hogy te magad is felelős vagy a kialakult helyzetért. Itt a pók, csak egy lényegtelen igazolása a valós félelmeknek.
2009. dec. 21. 14:34
 22/29 A kérdező kommentje:
13:34 az egész a pókból indult ki és az anyámnak teljesen jó szerető gyerekkora volt csak az a hülye apám telebeszélte anyám fejét minden hülyeséggel hogy a bátyámnak több szeretetre van szüksége meg minden ezért kapta meg a pókot meg apám mindig kissebkoromban vert engem és azt mondta hogy hülye pi_sa de érdekes már 15 évesen nem mer verni csak húzza a hajamat meg káromkodik.Emlékszem egy olyan fél éve öszeverekedtünk és annyira megütött hogy neki estem az ajtófélfának 4 helyen eltört a kezem utána rendőrségi ügy lett belőle és az egészet letagadta az a szemét.Meg amikor megakartam szökni otthonról akkor meg a hajamnál fogva húzott vissza tatám meg úgy jött értem kocsival hajnali 3-kor és akkor sikerült megszöknöm anyám meg a rohant k_rva azt mondta hogy ez az egész nem történt meg csak kitaláltam az egészet de majd ha idősebb leszek ezt majd még visszakapja apám tőlem kifogom készíteni lelkileg tönkreteszem teljesen.
2009. dec. 21. 18:20
 23/29 Salx Narval ***** válasza:
Szomorúan olvastam a soraidat, éreztem én ,hogy valami nem stimmel nálatok. Én azt gondolom, hogy te is felelős lehetsz,a kialakult helyzetért, de a szüleid viselkedésére nincs mentség.Talán tényleg a nagyszülőknél kellene maradnod.Kívánom neked, hogy találd meg náluk a helyedet és próbáld meg kiűzni a szívedből a gyűlöletet, hidd el, az sehová nem vezet.Rossz példa van előtted,ne kövesd el ugyanezt te is,törekedj arra, hogy te jobb ember legyél.Sok szerencsét és kitartást kívánok.
2009. dec. 22. 10:17
 24/29 anonim ***** válasza:

jujj :S ez durva! hát nem tom! én a helyedben úgy arcon csaptam volna az apád hogy kitörik a helyéről az állcsontja. az anyád meg bocsánat de egy ribanc.

:(

2009. dec. 23. 20:36
 25/29 A kérdező kommentje:
jól megütöttem meg megrugdostam ráadásul nem is a vér szerinti apám az igazi apám vett gyámságba már ott vagyok van egy tök kedves felesége meg gazdagok majd átalakítják a vendégszobát nekem és az lesz a szobám úgy örülök :D végre van igazi családom ja és az anyáméknak nem mondtuk meg hol lakok most mert fel lenének háborodva bátyám se a vér szerinti az is egy másik hapsitól van szó se róla anyám nagy qrva volt.
2009. dec. 23. 21:00
 26/29 Salx Narval ***** válasza:
Örülök, hogy végre jó helyen vagy, kívánom,hogy megtaláld magad a családban.Boldog karácsonyt neked.
2009. dec. 25. 06:08
 27/29 Axel Blankmarket válasza:

Szia,

Néhány fontos dolog a madárpókokról:

1: Az állatkereskedésekben kapható fajok nem veszélyesebbek, mint egy méh vagy darázs! Azon kívül, hogy kb ugyanannyira fáj a marásuk, mint egy darázscsípés, kisgyermeknél okozhat hányást, egy napos lázat, és persze azonnal menjünk is orvoshoz, de ha valaki nem allergiás rá, semmi komoly baja nem történhet.

2: NEM TUDNAK olyan esetről Európában, hogy valaki belehalt volna egy madárpók csípésébe...

3: Az állat előre jelzi, ha támadni fog! MINDIG! A nála nagyobb élőlények elől elbújik, elmenekül. Ha nincs hová bújnia, akkor esetleg "kilövi" (ledörzsöli a lábával) a szőreit, ami leginkább a csaláncsípeshez hasonló irritációt vált ki a bőrrel érintkezve. Ha ez még mindig nem elég, akkor felemeli első két lábát és megvillantja a csáprágóit, jelezve, hogy támadni fog.

Csak ezután mar oda!!!

4: A pók nem törekszik a terráriumból való kijutásra, hiszen a benti körülmények a természetes közege. Akkor akar direkt kijönni, ha rossz a szellőzés. Ha megszökik, az minden esetben emberi hanyagság okán történik, így ha kétszer is ellenőrizzük, hogy megfelelően zárva van a viváriuma, akkor nem jut ki, akár akar, akár nem!

Beszélj a bátyáddal, mondd el a félelmed, és kérd meg, mindig ellenőrizze többször az állat ajtaját. Lefekvés előtt Te is megbizonyosodhatsz róla, hogy zárva van, és fordulj orvoshoz, mert az ilyen szintű félelmet valóban kezelik, ugyanis nem normális!

Amitől félsz, kevésbé veszélyes, mint a méh vagy a darázs csípése, ami viszont sokkal nagyobb valószínűséggel csíp meg téged az utcán, mint egy madárpók a lakásban...

2015. febr. 9. 07:54
 28/29 Axel Blankmarket válasza:

Csak nekem tűnt fel, hogy a kérdést december 20-án rakta fel a leányzó, 23-án meg már a gyámság is el volt intézve az igazi apjával?

Lehetetlen...

2015. febr. 9. 08:08
 29/29 anonim ***** válasza:
Mese az egész.
2015. febr. 9. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!