A bátyám vett egy madárpókot és nagyon félek tőlle mit csináljak?
jujj :S ez durva! hát nem tom! én a helyedben úgy arcon csaptam volna az apád hogy kitörik a helyéről az állcsontja. az anyád meg bocsánat de egy ribanc.
:(
Szia,
Néhány fontos dolog a madárpókokról:
1: Az állatkereskedésekben kapható fajok nem veszélyesebbek, mint egy méh vagy darázs! Azon kívül, hogy kb ugyanannyira fáj a marásuk, mint egy darázscsípés, kisgyermeknél okozhat hányást, egy napos lázat, és persze azonnal menjünk is orvoshoz, de ha valaki nem allergiás rá, semmi komoly baja nem történhet.
2: NEM TUDNAK olyan esetről Európában, hogy valaki belehalt volna egy madárpók csípésébe...
3: Az állat előre jelzi, ha támadni fog! MINDIG! A nála nagyobb élőlények elől elbújik, elmenekül. Ha nincs hová bújnia, akkor esetleg "kilövi" (ledörzsöli a lábával) a szőreit, ami leginkább a csaláncsípeshez hasonló irritációt vált ki a bőrrel érintkezve. Ha ez még mindig nem elég, akkor felemeli első két lábát és megvillantja a csáprágóit, jelezve, hogy támadni fog.
Csak ezután mar oda!!!
4: A pók nem törekszik a terráriumból való kijutásra, hiszen a benti körülmények a természetes közege. Akkor akar direkt kijönni, ha rossz a szellőzés. Ha megszökik, az minden esetben emberi hanyagság okán történik, így ha kétszer is ellenőrizzük, hogy megfelelően zárva van a viváriuma, akkor nem jut ki, akár akar, akár nem!
Beszélj a bátyáddal, mondd el a félelmed, és kérd meg, mindig ellenőrizze többször az állat ajtaját. Lefekvés előtt Te is megbizonyosodhatsz róla, hogy zárva van, és fordulj orvoshoz, mert az ilyen szintű félelmet valóban kezelik, ugyanis nem normális!
Amitől félsz, kevésbé veszélyes, mint a méh vagy a darázs csípése, ami viszont sokkal nagyobb valószínűséggel csíp meg téged az utcán, mint egy madárpók a lakásban...
Csak nekem tűnt fel, hogy a kérdést december 20-án rakta fel a leányzó, 23-án meg már a gyámság is el volt intézve az igazi apjával?
Lehetetlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!