A bátyám vett egy madárpókot és nagyon félek tőlle mit csináljak?
Nem értem a szüleidet...
Ebben az esetben nem a bátyád hibás első sorban, hiszen ő még egy éretlen kölyök, de a szüleidnek nem szabadna megengedniük, hogy a lakásban olyan élőlény legyen, amitől az egyik családtag fél!!!
Háziállatokat, élőlényeket csak úgy lehet egy családba behozni, ha senkinek nincs ellenvetése, hiszen mindannyiotoknak ott kell élnetek!
Nem hiszem, hogy egy pók megéri, hogy megbetegedj a hideg udvaron vagy más lelki betegséged legyen (pl. a félelemtől dadogni kezdesz!)...
És tényleg : a madárpók veszélyes élőlény, a csípése akár halált is okozhat!!! A szüleid erre is gondolhatnának, mi lesz, ha a pók kiszabadul és pl. megcsíp egy szomszédot?!
Én úgy tudom, hogy egy ideje nem lehet veszélyes állatokat, rovarokat, hüllőket engedély nélkül tartani! (Pont a balesetek miatt!)
"Hintsd el" a környéken, hogy a bátyád madárpókot tart a szobájában, hátha a szomszédok patáliát csapnak és úgy rövid úton megszabadulsz a kellemetlen "családtagtól"...
(Pl.: figyelmeztesd őket, hogy pár napja nyoma veszett a póknak, figyeljenek, hátha hozzájuk menekült be a hideg ellen.)
Mitöl félsz?
Èn is irtózom a pókoktól,és pláne ezeket a nagytestüeket nem szertem.
De mikor gyerek voltam mindig attólféltem, hogy megcsíp ßes meghalok.
Na ilyen pók csak egy van a világon, ausztráiliában aminek a csípése pár órán belül halálos az emberre, és az nem nagy pók hanem egy ici pici pókocska.
A madárpók csípése nem halálos,max egy picit megdagad a kezed, de semmi bajod nem lesz töle.
Barátkozz össze vele, menj be a tesód szobájába és nézegesd. Aztán bizonyosodj meg minden este hogy nem szökött ki, így nyugodtan alszol. aztán egy isöd után tényleg hozzászoksz hogy ott van.
egyébként én sem értem a szüleidet.
nah én biztos addig toporzékolnék,amig el nem tüntetik még a környékről is 8de csak mert megölni se merem,annyira irtozom tőlük)
félsz tőle...legyél egoistább,közöld ezt a bátyáddal meg a szüleiddel is,és el a pokkal...
Szia!
Magyarországon található madárpókok, csípésük nem halálos csak arra veszélyes akik allergiás rá.
Az olyan állatokhoz kell engedély, amikhez ellenméreg szükséges. pl.:mérges kígyó.
Magyarországon a díszállatkereskedők nem is árulnak ilyen állatot ami halált is okozhat.
Veszélyes állatnak minősül:
mérges kígyófajok, krokodil.
a bátyád honnan vette a pókot?
Nem tudom de szerintem ez valamilyen fóbia, amiből nem gyógyulsz ki magad, ezért fordulj pszichológushoz.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!