Légyszi ne cikizzetek, de iszonyúan félek a cápáktól. Most nyáron is az adrián voltunk és anyám vonszolt be a vízbe. De nem értette meg hogy félek. Mit tegyek? ) :
Vigasztaljon hogy én úsztam már cápák közt, megvan még mindenem, le sem tojták hogy ott vagyok. Én imádom őket, nagyon szépek és okosak. Persze ha éppen menstruálsz inkább ne menj a közelükbe XD
Adrián tényleg nincsenek, csak néha bukkan fel 1-2, ott nincs mitől félned sem.
utolsónak: ha menstruál vki,akkor nem is szabad vízbe menni xDD..
am. emiatt senkinek sincs oka félni..én is félek tőlük..de nem igazán támad emberre..legalábbis úgy videóznak embereket,akik ott úszkálnak a cápák mellett,és hozzájuk is érnek..és semmi
A tévhiteket kijavítandó: Adriában vannak cápák.
Leggyakoribb a szirti cápa macska cápa, farkas cápa de előfordulhat kék cápa is, és néha napján (mivel meleg vizű tenger és kedveli) a nagy fehér is tiszteletét teszi.
Tavaly előtt láttak szirti cápákat augusztusban Rab szigetén, illetve ugyanott egy 9 m-es kölyök Cetcápát (igaz ez veszélytelen mert planktonokat eszik mint a bálna.
félned azért nem kéne, mert a part közelében nem hemzsegnek és egyébkéntis nem olyanok mint Spielberg cápa filmjében, hogy támadnak. Cimboráim a vörös tengerben cápákkal (macska/tigris) együtt úszkáltak és nézték őket. Nem támadtak.
Én teljesen megértelek, mert én is nagyon félek tőlük. Tavaly előtt mi is az Adrián voltunk, és alig mertem bemenni a vízbe, de végül mégiscsak muszáj volt, mert imádom a tengert, úgyhogy próbáltam nem gondolni a cápákra, meg arra, hogyha mégha lenne is arra egy cápa, akkor sem 100%, hogy megtámadna. Ráadásul az Adria azért nem hemzseg a cápáktól, mint mondjuk Ausztrália, pedig ott is fürdenek egy csomóan, szóval...:)
Tehát szerintem ne gondolj rájuk, de ha tényleg nagyon félsz, akkor ne menj be a vízbe, ha csak rosszul éreznéd magad. De talán az is segíthet, ha egy kicsit olvasol a cápák viselkedéséről, stb. (persze cápatámadásokról ne olvass:D), ha többet megtudsz róluk talán kevésbé félsz majd!
Az emberekben a cápafilmek hagynak ilyen nyomokat .
Én konkrétan még nem láttam cápát sem cápatámadást meg nem is hallottam ilyenről.
De tavaly én is mikor a matraccal beljebb mentem a vizbe vmiért bennem is ott volt a félsz.Sajnos.
Tudtad, hogy minden évben meghal valaki meteorbecsapódástól?
És ha egyszer az ereszedet mágnessel végigfésülöd, rengeteg por szerű valami fog rátapadni. Nos azok mind meteorok.
És ismered azt a furcsa érzést, amikor hirtelen, mintha valami megcsípne, odanézel, de semmi? Maximum egy kis piros foltocska? Nos, gratulálok, túléltél egy meteortalálatot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!