Tehetek a vízbe baktérium kultúrát és vízelőkészítőt, ha már a hal benne van? Ma raktam össze az akváriumot, holnap tehetek bele halat?
Hát igen, vannak praktikák.
Két kinézetre ugyanolyan akvárium, ugyanazzal a minőséggel és az egyik fele annyiba van mint a másik, néha még jobb is.
Én nagyon tudok mosolyogni a táptalajon. Hogy lesz az átrendezve valamikor? Oké, berakják alulra de tervezni nem tervez senki mi lesz később ha át kellene ültetni a növényeket, némelyik növény akkora gyökeret ereszt mint egy fél focilabda. Ha kihúzod a talajból jön minden.
Én most pakoltam át az akvát, minden növény ültető tálba van, szépen kiemeltem a tálakat, növényestől az ajzatóból.
Fóliát az asztalra, kicseréltem a tőzeget a tálak alján, beleültettem a növényeket, metszettem őket, gyökér visszavág közbe spricceltem, jól lefedtem a táptalajt (akvarisztikából tőzeg 1000ft 5 liter:) ) vissza az akvába az új helyükre a tálakkal együtt, beástam az aljzatba és heló, találkozunk egy év múlva.
Tesómtól van az ötlet, 20-30 éves találmány nálunk, vagy még öregebb.
Ma ha bekerül egy kődarab az akvarisztikába, ezrekbe mérik, igaz kőlerakatoknál is ezrek csak ott tonnára, vagy mázsára adják ezrekért.
Természetből meg ingyen van.
A szőlőtökén röhögök a legjobban, reggelenként eljövök egy borászat mellett, 8-10 m3 ott hever egy rakáson, veszel egy üveg bort és kérsz mellé egy zsákkal ennyi.
*Szőlőtőkén (nem töke:)
Valahol jó pénzt kérnek érte, van olyan aki ki is fizeti.
Hát, igen minket annak idején rávitt a kényszer, hogy magunk csináljunk szinte mindent, gyűjtögettünk, élő eleséget neveltünk, szűrőt, világítást, hátteret fabrikáltunk, vegyészkedtük, stb, aztán ez így is maradt, megszokásból.:D Nálam is lyukacsos cserépedényekben vannak a tápozott növények, a kilógó gyökereket néha visszavágom, kevés macera van velük az biztos. Mondjuk én ritkábban veszem ki, talajt még nem cseréltem soha, most kb 30-éves.:D Az én 300-literes akváriumom minden cuccal, növénnyel, hallal, dekorációval, hátfallal együtt nincs 30000Ft-ba,úgy értsd, hogy 30 év alatt kb enyit költöttem rá, mindent magam csinálok és a leadott halak árából gazdálkodok.:D Mondjuk az igaz, hogy annak idején 14000Ft-ért ragasztották és a szakmámból adódóan az elektromos berendezések is anyagárban voltak.
Kedves kérdező, mi újság, hogy haladsz, hogy van a halad?
Túl vagyunk egy 20%-os vízcserén, a víz szebb lett, a hal jól van. A Ph értékem lejjebb ment, viszont a kh még mindig az egekben (a csapvíznél is).
Most a növényekkel van gond. Olyan, mintha bepókhálósodna a levelük, és kezdenének szétmállani. Egyet kivettem. A többivel mi legyen?
Szeretném megköszönni a sok segítséget, amit itt kaptam. Jelentem, a hal még él,szóval szerintem már megmarad :) A táptalajt kipucoltam már 3 hete és vettem új növényeket, az első kört sajnos csak egy élte túl. Most úgy néz ki rendben vannak. Viszont barna alga jelent meg.
Szerintem ma beszerzek két algaevőt. Azt vehetek mellé, ügye? Meg néhány hét múlva gondoltam még 5-6 neonhalat, az már elég is ekkora akváriumba. Gondolom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!