Hogyan kell lecserélni az akváriumi szűrő szivacsát, hogy kevésbé visele meg a bacikultúrát?
Fan 1 van nekem azért kell lecseréli mert elöregedett a sivacsa, miként kell eljárni, hogy
ne pusztuljon ki a bacikultúrám?
Lecserélni nem kell, gyűrd az új mellé a régit, 3 szivacs is belefér simán, új szivacsot én nem merném magába beletenni.
Egyszerűbben, van egy választék alul, azt egy lapos fogóval ki kell törni, ha nem tudod magad akkor vidd el csak a szűrőházat valakihez aki ki tudja törni, a szűrő addig mehet úgy hogy látszik a szivacs, ha meg van bele tudsz tenni a régi mellé még két új szivacsot is.
Ha nem töröd ki akkor is bele kell férnie alulra.
Amúgy félelmetesen gyenge a szűrőfelület nagyság gyárilag.
Van a szűrő tetején egy szürke tekerő, egy késsel nyúlj alá és pattintsd le, utána lejön az a rész is amit tudsz tekerni, hogy merre menjen a vízsugár, rengeteg lerakódással fogsz találkozni takarítsd ki és pakold össze a szűrőt, utána jó lesz.
Bubizó nem kell, az aquaell szűrőknél nem működik, azt a részt ahol kijön a víz 0.5-1 cm-el tedd a vízszint alá fodrozódjon a vízfelszín bubizó nem kell felesleges.
A szürke tekerő amivel állítod a vízsugár erejét épphogy kilátszódjon a vízből
Nálam úgy van, hogy van 2 darab 54-literes akvárium gyári aquaell.
Ahogy a galériába is látszik 1 akváriumot 2db fan1 szűr, a kettő szűrő töltete együttvéve, 4db gyári szivacs, kb 4 deciliter siporax, a vízfelszínt mozgatom.
Takarítás 3-4 havonta van de akkor sem mindkét szűrőt csak azt amelyik nem nyomja úgy, a másik még elmegy sokszor 1 hónapot.
"A kérdező kommentje:
értem. nekem az a bajom vele hogy a levegőt nem bírja beoltani :/ neked kompresszor van ?"
Irtam feljebb: "Bubizó nem kell, az aquaell szűrőknél nem működik, azt a részt ahol kijön a víz 0.5-1 cm-el tedd a vízszint alá fodrozódjon a vízfelszín bubizó nem kell felesleges.
A szürke tekerő amivel állítod a vízsugár erejét épphogy kilátszódjon a vízből"
A vízfelszin fodrozása beoldja az oxigént és még csendes is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!