Indítani készülök egy akváriumot, a szűrő megy folyamatosan és azt vettem észre, hogy a belseje, a szivacs eléggé nyálkás, ez a baktériumok megtelepedését jelezné?
Ahogy előttem írták nehéz beazonosítani, ha kellő menyiségbe van szennyezve a víz akkor picit könnyebb a dolog, például én 2 hete indítottam egy akvát, minden nap szórtam be szárított szúnyoglárvát egy teáskanálnyit, két nap alatt nagyon szúrós szaga lett a víznek, kesernyés szag, hasonló mint az epének, vagy amikor halat pucol valaki, étkezési halat ha veszel akkor érezni a hentesnél.
Betettem egy érett 6 hónapja működő szűrőt plusz baktérium kultúrát, egy hét alatt elmúlt a szag, komposzt illat lett helyette, ázott virágföldre hasonlít.
Baktérium kultúra nem kell amúgy, a szennyezés viszont fontos, rengetegen járatják 30 napig üresen, jönnek a halak és el is pusztulnak ammónia mérgezésben, az ok nem volt elég felkészült az akva a terhelésre vagy túl lett telepítve, egyszerre sok haj jött, ilyenkor is lehet némi ammónia szag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!