Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Sorra pusztulnak el szumátrai...

Eni889 kérdése:

Sorra pusztulnak el szumátrai díszmárnáim, mióta egy kerámia farönköt és műnövényt tettem az akváriumba. Az összes többi hal egészséges. Két kicsi túlélőt igen rossz állapotban elkülönítettem,2 nap alatt javulni kezdtek. Vissza merjem tenni őket?

Figyelt kérdés
2014. jan. 6. 21:23
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:
Úgyy látszik beállt a víz. Vettem új halakat nagyjából másfél hete. Mind egészséges és falánk. Valószínűleg ammónia volt mert amilyen szert mondtál, hogy tegyek a vízbe attól minden helyreállt. Betartom amiket írtál. A levegőztető se dugul el és áll le. Mindent köszönök! :)
2014. febr. 10. 12:05
 22/39 anonim ***** válasza:

Örülők hogy össze jött:)

Egy viszont van, a díszmárna lágy vizes hal, kemény vízben nevelik így egyenlőre bírja, de rövid élete lesz.

Van egy keménység teszt, csepegtetős, akár pár száz forintos neptun, a heti cserevíz nálad 7 liter lehet hetente.

Ha hosszú életet akarsz nekik akkor bevállalod a havi 4x 3,5 liter ion cserélt vizet ez 3 flakon 5 literes ion cserélt vizet jelent, kb 600-650/hó, ha nagyon kemény a csapvized 20nk körüli, akkor felesbe kell keverni csapvízzel.

A keménység teszt dönti el mizu.

2014. febr. 11. 20:59
 23/39 A kérdező kommentje:
Nem mertem több szumit venni ezért most már rézlazacaim vannak és 2 molly. Nagyon jól kijönnek egymással, öröm őket nézni. A rézlazac is lágyvizű hal? Vagy amiket írtál az rájuk már nem érvényes?
2014. febr. 12. 19:30
 24/39 anonim ***** válasza:

A rézlazac nem lágy vizes, eredeti élőhelyén keményebb lágyabb vízben is jelen van.

[link]

2014. febr. 12. 19:59
 25/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a linket. Szerinted ez jobb választás mint a szumátrai? Edfig nekem jobbnak tűnik.
2014. febr. 12. 20:29
 26/39 A kérdező kommentje:
Most már minden hal jól van viszont vettem új növényeket. Rögtön elkezdtek rohadni a levelei. Ezért adtak a boltban egy tabblettát amit a gyökeréhez kell tenni amikor elültetem. Ezen kívül adtak egy NEPTUN Növénytápsót. Ebből takarításkor kell beletenni. Jól is működtek de most megint elkezdtek rohadni és nem tudom, hogy miért. Szerinted vegyek még olyan tablettát? Ja és fény is van elég.
2014. máj. 8. 20:10
 27/39 anonim ***** válasza:

Szia.

A gyökér tabletta a körülötte lévő talajt látja el tápanyaggal, van ami 3 hónapig hat, van ami a gyártó szerint 1 év.

A tabletta mellé kell folyékony növény táp is valóban, a neptun komplex táp, tehát N.P.K + micro elemek, de elég híg.

Sokat adni viszont nem célszerű a neptunból mivel a nitrogén tartalma algásíthat. Megpróbálhatsz egy olyat, hogy veszel easy life profitot, társas akváriumok kedvelt növénytápja, én is használom, neked heti 3 ml kelhet, tehát 1db 250ml kiszerelés másfél évig elég.

2-3 naponta 1ml a vízbe, nem célszerű egyik növénytápnál sem a teljes heti adagot beleönteni, jobb a napi tápozás, ha nagyon kicsi lenne a napi mennyiség akkor 2-3 naponta.

Néha lehet mellé neptun, vízcsere után adhatsz egy keveset, de ez növényét mennyiség függő.

A világításnál van a fényforrás wattszáma, osztani kell az akvárium literszámával, a kapott érték szabja meg milyen növényeket tartasz.

Példa 15 watt: 30 liter= 0.5watt/liter.

0.3 wpl alacsony, 0.5 közepes, 0.7-től felfelé erős a fényerő, ehhez kell igazítani a növények fajtáját, a neten megtalálható a leírásukban, hogy milyen erős fény kell nekik.

2014. máj. 9. 04:53
 28/39 A kérdező kommentje:
Oké ezt kipróbálom! Köszönöm. Most van két nőstény mollym és két hím mollym. 2db Black és 2db Borostyán. Szerintem mind a két nőstény terhes mert nagy a hasuk. Én reggel szoktam őket etetni és még etetés előtt is elég nagyok. Ezen kívül még azt is észrevettem, hogy a borostyán mollynak lett egy fekete folt a hasában. Szerinted is terhesek? És ha igen akkor elkülönítő medencének megfelel egy befőttesüveg? Mivel nincs másik akváriumom és már többen is írták, hogy ők abba tették.
2014. máj. 13. 16:09
 29/39 anonim ***** válasza:

Valószínű terhes.

A befőttes üveget felejtsd el, nem tudsz benne biztosítani érett biológiát, szűrőt stb 1 napon belül elpusztul benne a hal, a vizeletéből, ürülékéből, kopoltyúiból kivált ammónia miatt.

A szaporító medence legalább 30 liter, akvárium vízzel van feltöltve, legalább 3 hete megy benne a szűrő.

A kishalakkal nehéz kezdeni bármit is, terhelik a vizet, aki már régebb óta tart akváriumot nem foglalkozik vele, erre rá kell készülni, biztosítani kell a feltételeket.

Ha kiemeled a nőstényt elpusztul valószínű.

2014. máj. 14. 08:24
 30/39 A kérdező kommentje:
Akkor békénhagyom és reménykedek, hogy túlélik a kicsik. Örülök, hogy a víz már beállt és minden hal él és vidám. Inkább nem bojgatom az akváriumot mert féltem a halakat. Végül is már olyat is hallottam, hogy valaki mire hazaért a munkából addigra megszülettek a kishalak és pár túl is élte. Remélem velem is így lesz.(:
2014. máj. 16. 19:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!