Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Sorra pusztulnak el szumátrai...

Eni889 kérdése:

Sorra pusztulnak el szumátrai díszmárnáim, mióta egy kerámia farönköt és műnövényt tettem az akváriumba. Az összes többi hal egészséges. Két kicsi túlélőt igen rossz állapotban elkülönítettem,2 nap alatt javulni kezdtek. Vissza merjem tenni őket?

Figyelt kérdés
2014. jan. 6. 21:23
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Pàr napja úgy láttam hogy a szumik szinte teljesen meggyógyultak. Rendesen ettek, vidáman kergetőztek ezért visszatettem őket az akváriumba. De ezek előtt vettem a kereskedésben fertőtlenítő cseppeket és beletettem a vízbe ami szép tiszta lett. De a szumik pàr nap múlva újta rosszul lettek és most megint karanzénban vannak. Minden uszonyuk tövében olyan mintha véres lenne belülről. Lehet hogy ez ammónia? Amúgy vettem az akvàriumba egy élő növényt.
2014. jan. 11. 20:33
 12/39 anonim ***** válasza:

A fertőtlenítő az oka, kiöli a baktériumokat is, amik ha nincsenek akkor ammónia mérgezés van.

„11.Bárminemű gyógyszer, fertőtlenítő, esetleg klóros víz, tönkre teheti az egész kialakult flórát, ezért ezeket kerülni kell a fő akváriumban.(beteg halakat lavórban, vödörben,karanténos akváriumban kezeljük,a klór mentes víz az legalább 24-órát állt viz)”

Fertőtlenitőt csak mondjuk egy vödörbe és abba betenni az új halakat, akváriumba nem szabad tenni semmit sem, víz kell csak, esetleg növénytáp.

2014. jan. 11. 20:54
 13/39 A kérdező kommentje:
Pedig a kereskedésben direkt a probl3ma megoldására adtàk a boltban. Ott azt mondták , hogy minden héten minden akvárimba tesznek ilyen fertőtlenítőt és 25 éve nem kellett vizet cserélni az akváriumaikban. Amúgy az első alkalommal tettem ilyet bele. Tehát eddig legalábbis nem ez okozta a bajt. A két szumi sajnos reggelre elpusztult de a többi hal jól van. Mit csináljak? Most már t3nyleg nem tudomi lehet a baj. Te esetleg nem Eger közelében laksz? Mert ha igen megnézhetnéd az akváriumomat.
2014. jan. 12. 17:49
 14/39 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket. Ha ammónia mérgezés a baj akkor nem kéne a molliknak is betegnek lenniük? Szerintem ők teljesen jól vannak. Köszönöm a sok segítséget. :)
2014. jan. 12. 21:29
 15/39 anonim ***** válasza:

Sajnos több mint 300km-re lakom tőled, lent délen, a kereskedés és a sikeres haltartók véleménye sokszor ütközik, ha jókat javasolnának kihalna ez a fórum, nem lennének minden nap kérdések, problémák.

Az akváriumba nem kell semmilyen vegyszer, főleg nem réz alapu fertőtlenítő ami kiöli a baktériumokat, egyedül víz előkészítő lehet, abból is érdemes sera aquatant venni, nem csak a klórt semlegesíti hanem sok minden mást is.

Ha valami nem jó a vízzel mindig a leggyengébb halak pusztulnak elsőnek nálad a diszmárnák.

2014. jan. 13. 17:35
 16/39 A kérdező kommentje:
Szerencsére én ilyen sera aquatentet vettem még akkor amikor megvettem a halakat. Remélem a többi halam már nem betegszik meg. A mollik kicsit magányosak. Majd veszek melléjük társakat. Én a guppikat szeretem, azok nagyon szépek. Szerinted jó ötlet guppikat melléjük tenni? A guppik kicsit erősebbek? Vagy szerinted milyen halak lennének jók?
2014. jan. 13. 20:05
 17/39 anonim ***** válasza:

26 literbe semmit ne vegyél, várd meg mi marad meg egyáltalán, halaknál nincs olyan hogy magányos, 99,9% ban zavarja a halakat másik faj jelenléte, főleg ha szűkös a hely.

Jobb esetben nem kommunikálnak a halak csak fajtársaikkal, ha bármi kommunikáció van akkor az a másik faj bántása, csipkedése, néha megölése stb

2014. jan. 13. 20:28
 18/39 A kérdező kommentje:
Oké ez teljesen ésszerű. Az egyik mollim sajnos ma elpusztult. Reggel még semmi baja sem volt, evett, úszkált. Hirtelen olyan vékony lett mint egy papírlap és elpusztult. A másik mollynak mintha egy kicsit lila lenne a kopoltyúja ezért gyorsan elkülönítettem. Valami nagyon nagy baj lehet az akváriummal mert amit vettem növényt reggel még gyönyörűen pompázott, délutánra pedig két levele elsárgult. Szerinted kivegyem a harcsákat és az algaevőt is?
2014. jan. 14. 14:39
 19/39 anonim ***** válasza:

Felírtam az elején 11 pontot, az kell egy sikeres akváriumhoz, cserélj részlegesen 30% vizet, használhatod a sera aquatant.

Ammónia mérgezés van nálad hála a fertőtlenítőnek amivel kiirtottad a baktériumokat és az élő flórát.

A halaknál van a stressz, hajkurászás hálóval, emelkedett méreganyag szint, stb, stresz egyenlő legyengült immunrendszer, majd pusztulás.

A sárga növény valószínű nem az akváriumodhoz való, kevés neki a fény, vagy nem megfelelő a tápozás, egy biztos ha bomlani kezd tovább ront a helyzeten.

Gyakorlatilag minden hibát elkövetsz amit csak lehet, ha javulna a helyzet akkor rontasz rajta, se növény semmi nem kellett volna türelem kíméletes etetés, rendszeres részleges állott vizes vízcsere.

11 pont, amit írtam, meg a link, nem tudok mást mondani.

2014. jan. 14. 15:45
 20/39 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Pontról pontra végig fogok menni a 11 ponton. Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat, mástól nem tudtam volna meg ezeket.A kereskedésekben csak a saját érdekeiket nézik, állatorvos meg kiröhögne ha elvinném hozzá a halakat. Ha még valami probléma adódik akkor egyből hozzád fordulok, nem kísérletezek kereskiedőkkel. Köszönöm szépen. :)
2014. jan. 14. 17:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!