Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy szűrőtakarításkor a benne...

Egy szűrőtakarításkor a benne levő biológiai szűrésem (igen, a kis baktériumaim) mekkora részét kell eltüntetni?

Figyelt kérdés
2013. nov. 1. 22:58
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
51%

Olvasnivaló: [link]

Az ammónia toxikusabb. Mivel én tudtam egy előző kérdésből hogy a kérdezőnek kínai szar szűrője van (egyszer már volt olyanom, és elszaródott fél éven belül), így ár el romolhat. És milyen kozmikus erő gátolja meg abban, hogy 3 héttel a nyaralás előtt indítsa a másik szűrőt? Egy előző kérdésben elmagyaráztam neki ezt az üresjárati időt.

2013. nov. 2. 10:21
 42/74 anonim ***** válasza:

"Azt nem tudom, hogy honnan veszed ezeket az értékeket."

Nem vagyok rest olvasni a témában.

"Nem keresek neked pontos értékeket, nem magyarázom el a vízkémiát, mert úgy is a hülyeségeidhez ragaszkodnál."

Nem is kell, én már megtettem.

Légy szíves, ne is tedd, fölösleges lenne, mert megválogatom a forrásaim.

A hülyeségekhez pedig ahogy írtam, te szoktál ragaszkodni.

"De ahogy ismerlek már leléptél, pont, mint múltkor, amikor mutatni is kellett volna valamit hülyeségek ismételgetése helyett."

Nem ismersz!!!

Nem lépek le!!!

Azt se tudod, mi volt a múltkor!

De akkor elismétlem, azt tetted, amivel vádolsz, a hülyeségeidet ismételgetted szemellenzősen.

Nem offolok többet!

2013. nov. 2. 10:22
 43/74 Pendulum92 ***** válasza:
51%

Én nem hasraütésből, és nem a wikipédiáról tudom a dolgokat.

Igazából tökmind1, csak az idegesít, hogy mindenki tudja, hogy az ammónia a legmérgezőbb nitrogénvegyület az akváriumban, még is szajkózza a saját véleményét. Mikor forrást kéne mutatni, akkor az nincs, csak "egyszerűen tudja", vagy valami szöveget benyom, hogy miért is nem mutatja meg azt.

2013. nov. 2. 10:22
 44/74 Pendulum92 ***** válasza:
51%

Ha olvastál a témában, akkor jól kélne tudnod a dolgokat. Vagy nem tudom milyen forrásaid vannak erről.

Szídhatsz, hülyézhetsz ahogy akarsz, de mondani bármit lehet.

Még mindig várom a téged igazoló forrást.

2013. nov. 2. 10:25
 45/74 Platypus ***** válasza:

Nagyságrendileg a nitrit és az ammónia kb. ugyanannyira mérgező. Mivel körülményektől és halfajtól is függ mennyire, ezért nem érdemes a konkrét számokon rugózni. Savas vízben az ammónia sokat veszít a veszélyességéből, lúgosban viszont a nitrit nehezebben szívódik fel, illetve a klorid ionok magasabb aránya is akadályozza a nitrit felszívódását.

Ami viszont nagy különbség, hogy a nitritbontó bacik kényesek és lassabban szaporodnak, így kritikusabbak a kezdeti időben. Egy frissen beüzemelt szűrőben az ammóniabontók pár nap után elegen vannak. A nitritbontóknak viszont 2 hét kell. Ezért fontosabbak a nitritbontó bacik.

2013. nov. 2. 10:26
 46/74 Pendulum92 ***** válasza:
51%
Köszönöm Platypus, így már korrekt. Annyi hozzáfúznivaló, hogy úgy tudom, hogy akváriumi körülmények közt az ammónia erősebb méreg, mivel átlag akvárium lúgos, ahol a szabad ammónia megnövekszik, míg a nitrit nehezebben szívódik fel.
2013. nov. 2. 10:29
 47/74 A kérdező kommentje:
Jó, névtelen válaszolónk egy olyanfajta ember, mint én, néha a világért sem ismerné be, hogy nem neki van igaza, és álérvekre hagyatkozik, ingerült kommenteket ír, majd trollröhögés közepette logoffol. Az a kozmikus erő akadályoz meg a másik szűrő 3 héttel előbb indításában, hogy 3 héttel előbb még nem tudom, hogy elromlik-e a szűrőm. DE ha van egy másik karanténakváriumom, akkor elvileg annak a szűrője megfelelő lehet (egy tíz literes akvárium pl.) egy másik három hétig, ha mondjuk úgy csinálom, hogy a karanténba teszem (ahol nincs semmi, csak kavicsok) az új szűrőt, a ex-karanténszűrőt meg beteszem addig a nagy (40 l (:D )) akváriumba, mert mondjuk gyakorlatilag az is képes megpörgetni a vizet 2x óránként?
2013. nov. 2. 10:30
 48/74 A kérdező kommentje:
Ja és köszi a kiigazításokat mindenkinek!
2013. nov. 2. 10:31
 49/74 anonim ***** válasza:
Nem csak akkor kell betenni ha tudod hogy elromlik(már hogy tudnád) hanem minden esetben. Egyébként én szivacsszűrőt írtam, ami annyit tesz hogy légpumpa polasztója szivacsba dugva.
2013. nov. 2. 10:36
 50/74 A kérdező kommentje:
Namost: meghibásodás kárának megelőzésére mindegy tegyek bele egy szivacsszűrőt, 3 héttel, mielőtt elmennék, vagy pedig mindig legyen benne egy? Még jobb h***eség: mi van, ha az én szűrőm egyben légpumpa is?
2013. nov. 2. 10:43
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!