Egy szűrőtakarításkor a benne levő biológiai szűrésem (igen, a kis baktériumaim) mekkora részét kell eltüntetni?
De igen, a porózus szerkezeteket jobban szeretik, pont azért, mert nagyobb a felület.
A nitrit nagyságrendekkel mérgezőbb az ammóniánál, nitritből gyakorlatilag 0-hoz közelítőt kell elérni az akváriumban!
Mielőtt tovább "okoskodnál" inkább te nézz utána, mi a különbség a nitrit, meg a nitrát között.
Tudnál nekem forrást is mutatni, vagy ezt is egyszerűen "csak tudod"?
Én egyetemi kurzusokon tanulom a vízzel kapcsolatos dolgokat, de ez nem lényeg, mindenhol úgy írják, hogy az ammónia mérgezőbb.
Amúgy a nitrátról szó sem volt.
Tudom, nem fogsz mutatni semmit, de én bemásolom neked a google első találatát:
"A nitrit kevésbé mérgező, mint az Ammóniák, de 1 mg/liter elegendő ahhoz, hogy a halaink elpusztuljanak."
És számtalan helyen így áll.
Háziállat.hu mi??!!
Komoly forrás, akkor inkább tényleg nem linkelek semmit.
Egyébként is volt már egy "vitánk" amiben észérvek és tények ellen is szajkóztad a hülyeségeid, szóval fölösleges érvelnem, így inkább a B verziót választom, és azt mondom, csak úgy tudom.
Az igaz, hogy ammóniából 1-2 mg/l is mérgező lehet.
Csak épp nitritből 0,2-0,5 is erősen mérgező!
A nitrátról meg addig nem volt szó, amíg szóba nem hoztam, de miután egy szabad országban élünk, gondolom szóba hozhatom.
Mert a nitrát az, ami kevésbé mérgező, akár 20 mg/l -t is elbírnak a halak.
Szóval tőlem oda dughatod az egyetemi kurzusodat ahova gondolom.
"Az igaz, hogy ammóniából 1-2 mg/l is mérgező lehet.
Csak épp nitritből 0,2-0,5 is erősen mérgező!"
Azt nem tudom, hogy honnan veszed ezeket az értékeket. Nem keresek neked pontos értékeket, nem magyarázom el a vízkémiát, mert úgy is a hülyeségeidhez ragaszkodnál.
"Komoly forrás, akkor inkább tényleg nem linkelek semmit.
Egyébként is volt már egy "vitánk" amiben észérvek és tények ellen is szajkóztad a hülyeségeid, szóval fölösleges érvelnem, így inkább a B verziót választom, és azt mondom, csak úgy tudom. "
Én azért megnézném azt a forrást, komolyan, kíváncsi vagyok, hátha tanulok valamit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!