Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit tehetnék egy meglepetés...

Mit tehetnék egy meglepetés aranyhallal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Van egy 80 l-es akváriumunk, egy aquael fan1 szűrő, de még nem volt beüzemelve, mert csak készültünk rá. A kislányom viszont kapott egy meglepetés aranyhalat rokonoktól, úgyhogy gyorsan összeraktuk, úgy ahogy kell, ennek sokat utánaolvastam, csak ezzel a bibivel, hogy a hal rögtön belekerült. Ez volt 4 napja, a hal el van, sokat úszkál, de gyakran pihen a hasán a víz alján, sejtem, hogy nincs túl jól. A víz kicsit zavaros, de nem büdös.

(Továbbajándékozni nem tudom senkinek.)

Mit tehetnék, hogy túl élje, és jól is érezze magát? Kell most vízcserét végezni, hogy jobb legyen a víz? Világítás kell neki, ha nincs élő növény?

Ha túlélné, tavasszal ki tudnánk tenni kerti tóba, úgyhogy nem maradna ebben a számára kis akváriumban!

2013. okt. 21. 11:45
1 2
 11/15 Pendulum92 ***** válasza:
100%

Egyszerre válaszolnék a kérdésre, és a hozzászólásokra is egyben.

Mindenekelőtt ajánlanám ezt a linket: [link]

Mostmár, hogy megkaptad, az ellen persze nem tudsz tenni. Egy aranyhal alap esetben legalább 150-200 liter vizet igényel. Miért? Mert nagyra növő, gyors anyagcseréjű hal. Ezt sokan nem tudják, kicsire növő halként ismerik. A biológiai szűrést is biztosítani kell, nem is akármilyet. Azért zavaros a vized, mert az aquael fan1-es nem bír el egy aranyhal terhelésével.

A "gubbasztás" jellegzetes tünet arra, hogy a hal nem érzi jól magát. Legtöbbször, a hal vízterheléséből kifolyólag az enyhe/durvább ammónia mérgezés jelei ezek. Nem pihen, és nem hasas, meg hasonló kitalált indokok.

Amit most tudsz tenni: rögtön venni egy biológiai szűrést is tudó belső szűrőt, és baktériumkultúrát.

pl. ezt : Tetratec belső szűrők - EasyCrystal FilterBox (600) 7,5 w belső szűrő [link]

Vagy ez is jó: [link]

Amilyen sűrűn csak tudod, cserélgesd a víz egy részét pihentetett csapvízre. Ez lehet naponta 10%, vagy 2-3 naponta 20 %. Ezzel hígítod folyamatosan a felgyülemlő ammónia mennyiségét.

Ekkora akváriumban, ilyen szűrés mellett szenved az az aranyhal, minél előbb ki kéne helyezni tóba, akár most is még.

2013. okt. 21. 14:09
 12/15 A kérdező kommentje:
köszi!!!
2013. okt. 21. 16:02
 13/15 Pendulum92 ***** válasza:
Ha a lányodat komolyabban érdekelnék a halad)vagy téged, akkor először is alapos utánaolvasást ajánlok. Ezután lehet próbálkozni olyan fajokkal, amik igényeit könnyedén kitudjátok elégíteni.
2013. okt. 21. 16:07
 14/15 Pendulum92 ***** válasza:
halak*
2013. okt. 21. 16:07
 15/15 A kérdező kommentje:
így terveztem én is, azért nem volt még összeállítva.
2013. okt. 21. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!