Mit tehetnék egy meglepetés aranyhallal kapcsolatban?
Van egy 80 l-es akváriumunk, egy aquael fan1 szűrő, de még nem volt beüzemelve, mert csak készültünk rá. A kislányom viszont kapott egy meglepetés aranyhalat rokonoktól, úgyhogy gyorsan összeraktuk, úgy ahogy kell, ennek sokat utánaolvastam, csak ezzel a bibivel, hogy a hal rögtön belekerült. Ez volt 4 napja, a hal el van, sokat úszkál, de gyakran pihen a hasán a víz alján, sejtem, hogy nincs túl jól. A víz kicsit zavaros, de nem büdös.
(Továbbajándékozni nem tudom senkinek.)
Mit tehetnék, hogy túl élje, és jól is érezze magát? Kell most vízcserét végezni, hogy jobb legyen a víz? Világítás kell neki, ha nincs élő növény?
Ha túlélné, tavasszal ki tudnánk tenni kerti tóba, úgyhogy nem maradna ebben a számára kis akváriumban!
tinadubfx válasza:
felelőtlenség élőállatot ajándékozni egyeztetés nélkül, akár meg vannak hozzá a feltételek akár nem. Oké hogy van akvárium, de mi van ha olyan halak vannak benne amikkel nemfér össze az aranyhal?
ez olyan hogy lehet hogy nekem van egy kutyám, viszont attól még nem tudnék befogadni még egy kutyát...
kövek vannak, nagyobbak is, hogy el tudjon bújni, és egy kicsi műnövény.
A víz azért nem nagyon zavaros, de nem is szép tiszta. Nem tudom, hogy cseréljem-e, mivel a hal alapvetően igényelné, vagy most az elején az egyensúly beállása miatt inkább ne??
Még az is kérdés, hogy ha a héten veszünk növényt, azt beültessük-e, vagy inkább halasszam későbbre a növényvásárlást, amikor már beáll a víz egyensúly?
Szidhatjuk közösen, aki ajándékozta, akár a nevét is beírom! :D
...de segítenétek a kérdésben is? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!