MItől döglenek ki a növényeim mindig?
Tápozás, hetente, folyékony szénforrás, ás növénytápszer, csak a fodroslevelű meg a gömbmoha mara meg, a többi mind kipusztul, és ez a két növény sem nő!!!
A világításom nem spaciális, egy Philips cső, ez lehet a baj, Co2 nincs!(sajnos)
Ha veszek direkt növényes (T5) világítást, akkor az a halaknak milyen lesz, attól még nőnek, hogy nem halas, hanem növényes az akváriumom???
Alacsony fényigényű, általában sötétzöld színű növényeknek jó, pl gömbmoha, anubias barteri, misrosorum... stb.
A világoszöld növényeknek dupla-tripla annyi fény kéne.
Legolcsóbb barkácsmegoldás, ha veszel egy virágládát és 2db E24-es foglalatot ami kb 500 Ft.
Aztán 2db 20Wattos izzót beletekersz.
Üvegesnél vágatsz egy keskeny csík üveglapot ami végigéri az akváriumot szélességében, és ezt a ládát fejjel lefelé ráteszed az üveglapra.
A két izzót tudod külön kapcsolni illetve ha kitekered az egyiket akkor csak az egyik világít, így ezzel ki tudod próbálni, hogy a növényeidnek mennyi fényre van szükségük. Mert ha 1 izzó alatt csoffadnak, barnulnak, lekopaszodik az aljuk, akkor kettő kell. Ha meg sárgulni akarnak, akkor tápozni is kell őket.
Én ilyen lámpákat szoktam pakolászni akváriumokra, régen barkácsoltam azt a fentit és az is jó volt, csak ez szebb:
Ezek közül bármelyik izzót bele lehet tekerni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!