Szőrösödnek a növényeim! De mitől lehet ez?
a napokban vettem észre h az akimba a növények leveleinek szélén rövidebb vékony fekete szőrszálak jelentek meg... ez mitől lehet?
Aki adatai:
240l
szűrő:700l/óra belső
levegőztető: 2x150/h
világítás: 1db sun-glo 90cm, 1db aqua glo 90cm
a növényeket 2-3 hetente tápoldatozom egy két cseppnyi sera florena-val
Alga.
A szűrésed harmat gyenge, nekem a 60 litereset szűri egy 700l/órás külső szűrő, 240 literhez egy belső nem elég.
Hány wattos fénycsövek, és naponta hány órát mennek?
Mennyi, és milyen hal van az akváriumban?
Valami alga. Szakállalga, ecsetalga, vagy egyéb marhaság. A szűrésed olyan, mintha nem is lenne. Ha veszel mellég egy 1200 liter per órás külsőt, legalább 12 literes tartállyal, feltöltöd jó biológiai szűrőanyaggal, akkor rendben lesz a víz. Jelenleg viszont valószínűleg közel élhetetlen.
A Sera Florena növénytáp meg nem ér semmit. Drága, és gyenge minőségű.
Emlékszem az előző kérdésedre, egy aquael fan3 szűrőd van, és elég sok hal.
Nálad jelenleg ammónia és nitrát felhalmozódás van. Ammónia, a túl sok hal miatt nem birkózik meg a szűrőd a fehérje (ürülék) lebontásával, ezért az jelen van, de valamennyit azért feldolgoz a szűrőd így lehet sok nitrát is a vízben.
Ahogy előttem írták, gyakoribb részleges vízcsere, szűrésen javíts, az algáknak ugyanúgy kell a megfelelő fejlődéshez tápanyag, csak jóval igénytelenebbek mint a rendes növények.
A szűrőd sos, vagy a két harcsa után tud eltakarítani, vagy a gurámik után, vagy a törpe gurámik után, vagy a maradék után, tehát minimum négyszer kisebb mint kellene lennie.
Az algák meg azért jelennek meg mert sok az ammónia, az egészséges növények is felveszik a mérgező ammóniát, de lényegesen kevesebbet mint ami a nitrát igényük, fenti kettő anyaghoz viszont kell egyéb mikro és macro elem pótlás, erre tényleg jó az easy life profito, ha gyorsítani akarod a tápanyag felvételt ami a szűrésedhez mérten erősen ajánlott, akkor lehet még easy life carbo.
A fentieken kívül ajánlott lehet még betenni egy intenzív, drasztikus növekedésű növényt, esetleg hólyagos vízi kehely, vagy vallisznéria, mivel alig van növényed, a régi retro stílusú akváriumokban is ezzel a két növénnyel oldották meg az ammónia és nitrát problémákat, némi "növénytápsó" kíséretében.
Ahogy 3 hete írtam lassan borulni fog a dolg, lépned kell mert halhullás lesz.
Több növény, lehetőleg intenzív növekedésű, erősebb szűrés, a mulm (ürülék) gyűjtő kavics ajzat miatt pláne javíts a szűrésen.
Kálium, micro elem bevitel a növényeknek, esetleg szénforrással gyorsíthatod.
Easy life profito+carbo eleinte napi 1ml, egy nap kimarad megint 1 ml egy nap kimarad, a profitora meglódulnak az algák is, nekik is tetszik a plusz tápanyag kiegészítés, ha megindulnak egy kicsit a növények adhatsz többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!