Mi történhetett, miért mennek tönkre a növényeim?!
72 literes akvárium, dús növényzettel, 0.8 w/l világítás. (co2 nincs) A talaj ADA Aqua Soil Amazonia, és Tropica Substrate növénytáptalaj. Micro-macro-easy carbo tápozás megy rendszeresen az indítás óta, (december) 3 hónapig minden tök jó volt, most meg valami miatt a növények nem fejlődnek.
A micranthemum umbrosum, és lindernia rotundifolia haldoklik. Egyszer megnyírtam őket, azóta képtelenek gyökeret ereszteni, állandóan feljönnek a talajból. A legújabb, hogy az elatine hydropiper is ritkul. Nem rohad, nem barnul, egyszerűen csak feljönnek a kis levélkék a rövid gyökereikkel együtt.
Ma veszek JBL növénytáp golyókat, de nem hiszem, hogy tápanyag hiány. Ötlet?
Első, de azért nem értem, mert 4 hónapig tökéletesen megfelelt nekik a fényerősség, most meg nem?
Második: Tetratec ex700 szűrőm van, 4 rekeszből 3-ban Eheim substrat pro van. Nem hiszem, hogy a szűrés a gond.
Harmadik: Lehet, hogy megpróbálom a tápozást visszavenni, hátha.... Sajnos ezt az EI tápozást sosem tudtam megérteni. A PH-t szoktam mérni néha, de nem tapasztaltam változást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!