Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi történhetett itt?

_.-Akv-._ kérdése:

Mi történhetett itt?

Figyelt kérdés

Este még semmi gáz nem volt, lefeküdtem aludni, és most reggel látom, hogy az egyik növényem teteje bomlik mint állat, és mindenhol tiszte ilyen vékony szürke hártyadarabok úszkálnak, rá vannak mindenre ragadva, nagyon csúnya :S Ha kell van videó is.

Az lehet, hogy azért mert kicsit kilógott a vízből vége? Most levágtam háha az volt a probléma. De tényleg este semmi reggelre tök szétbomlott a teteje...

2013. jan. 25. 10:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Be tudnád linkelni esetleg a videót? Nem hiszem, hogy azért, mert kilógott, egy éjszaka alatt szétbomlik. Nem csócsálta meg valami?
2013. jan. 25. 10:46
 2/16 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?v=qEYXwRyqtkE&feature=youtu.be

Itt annyira nem is látszik, ennél még durvább volt. :/

2013. jan. 25. 10:51
 3/16 anonim ***** válasza:
Most én komolyan nem látom. Melyik bomlik, a bacopa?
2013. jan. 25. 10:57
 4/16 anonim ***** válasza:
Nézd meg hogy rothad e a gyökere, és ha igen, akkor a szárából vágj vissza alulról. Lehet, hogy nem szereti hogy nagyon el van ásva. Lehet jobb lenne csak hozzákötni valamihez a lábát.
2013. jan. 25. 10:59
 5/16 A kérdező kommentje:
Nem, hanem a legmagasabb, de a bomló részt levágtam, csak azt nem tudom mitől bomolhatott ennyire és ilyen gyorsan, 7 óra leforgás alatt.
2013. jan. 25. 10:59
 6/16 anonim ***** válasza:
Bacopa-m nekem is van pár szár, annál előfordul, hogy egy-két levél időnként átmegy ilyen áttetsző hártyás dologba, de nem egy éjszaka alatt, hanem mondjuk egy hét alatt. És csak 1-1 levél, nagyon ritkán, az is inkább az alja felé.
2013. jan. 25. 11:02
 7/16 anonim ***** válasza:
Az a nagy, ami bomlott pontosan milyen növény? Lehet, hogy ennyire megártott neki az, hogy a víz fölött volt? Nem hiszem.
2013. jan. 25. 11:03
 8/16 A kérdező kommentje:
Nemtudom mi lehet. Csak úgy vettem, mert megtetszett :D De eddig tök szépen nőtt most meg full szétbomlott a teteje :S
2013. jan. 25. 11:06
 9/16 A kérdező kommentje:
De asszem világításfejlesztsékor teljes növényátrendezés lesz. És csak olyat veszek amit ismerek. :D
2013. jan. 25. 11:07
 10/16 anonim ***** válasza:

Legmagasabb az mi? Vizihortenzia?

Ha víz alatt nőtt eredetileg, és te a végét csak úgy kilógattad, akkor a felső levelei leszáradnak.

Le lehet csípni a tetejét és nincs vele gond, majd nő új levele.

Viszont ha ő saját magától nő ki a vízből és elkezd a víz fölött hozni leveleket, akkor a kinti levelei kicsit vastagabbak lesznek, erősebbek, és azok már nem száradnak el kint.

De ha azokat a leveleit be rakod víz alá amit kint növesztett, azt nem mindig szereti.

Egyébként ő nem szereti a víz változásokat, azt ha sűrűn rakosgatják egyik helyről a másikra, de ha sokáig benthagyod és beindul, akkor nagyon jól el tud terjedni.

Ha darabolod, minden darabja gyökeret ereszt, tehát azzal nincs gond. Ha vannak új hajtásai oldalt, azokat is le lehet csípni és a kis darabok is tovább növekednek.

2013. jan. 25. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!