Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi történhetett az egyik neon...

Mi történhetett az egyik neon halammal?

Figyelt kérdés

7 db van összesen belőlük egy 72 literes aksiban, 4 guppival és 4 zebra dánióval. Nem sok ez ugye?

Az egyik neon kicsit ferdén úszik és a farokúszója lefelé hajol. Egyébként a többiekkel együtt úszik és mindig eszik. Mit tehetnék érte?

2012. márc. 26. 17:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Megítélésem szerint nem sok ennyi hal.Habár neonhalat nagyobb rajban szokták tartani(pl:10-20 db).Tehát lehetne,hogy a guppik helyett veszel(elcseréled őket) pár neonhalat.De egyébként valószínüleg úszóhólyag-gyulladása van.Lehetne erős gyógyszert használni(parakill).Annak olvass utána!Ha úgy döntesz,óvatosan csináld!Egyébként(ha semmit nem csinálsz) vagy meghal,vagy meggyógyul.Nálam 1szer volt ilyen,de miután csináltam egy 50%-os vízcserét,meggyógyult.De nem nagyon értek hozzá,Murr a profi(hable,platypus is jó),őket kérdezd!
2012. márc. 26. 20:48
 2/7 A kérdező kommentje:
nem cserélem el a guppykat már évek óta megvannak :) első halaim. még ha vennék 3 neont az sok lenne?
2012. márc. 26. 21:29
 3/7 anonim ***** válasza:

A baj a fajokon belüli egyedszámmal van. Neonból is lehetne több, dánióból is. De nem ebben az akváriumban. Vagy a neonokat ajándékozd el és növeld a dániók számát, vagy a dániót ajándékozd el és növeld a neonok számát...

De ekkora akváriumba 2 fajta csapathal túl sok lenne szerintem.

Nekem egy leopárd dánióm volt így, de fogalmam sincs mitől volt, ő meghalt. Tedd sekély vízbe a beteget és ha akarod ott kezelheted, és koplaltasd is!

2012. márc. 26. 22:30
 4/7 YourDestiny ***** válasza:
Szerintem ne vegyél több halat. Mennyi aljzatlakó van? Az egyedszámmal sincs nagy probléma, 6-8 haltól lehet tartani a neonokat. A 7 példány ebbe az akváriumba pont jó.
2012. márc. 27. 10:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Hogyha a tartási körülményekkel minden rendben van: legalább 500 liter/óra szűrés, heti 30% vízcsere, élő növények, fagyasztott nyers eleség - akkor nem sok mindent tehetsz a haladért. Náluk is előfordul, hogy idő előtt kiöregszik, legyengül 1-1 példány. Ha úgy látod, hogy ettől még minőségi életet tud élni, akkor ne csinálj vele semmit. Ha szenved, akkor próbáld karanténozni, esetleg ha látsz tüneteket kezelni, ha pedig már nincs remény, akkor humánusan el lehet pusztítani (ez egyéni etikai kérdés, van, aki megteszi, van, aki nem).

Most így hirtelen többet nem tudok mondani.

Az egyedszámokkal tényleg lehetett volna variálni, mondjuk 10 neon és 6 guppi szerintem szerencsésebb lenne. A dániókból is kellene egy nagyobb csapat. De végülis elvannak így is.

2012. márc. 27. 10:31
 6/7 anonim ***** válasza:
1. vagyok.Csak annyi,hogy ha a guppikat nem is,de a dániókat érdemes neonra cserélni.Pont ez a két raj az,ami nálam még soha sem jött ki egymással.És karanténozd a neont.1 hét alatt elválik,hogy mi lesz vele(meggyógyul/elhalálozik)
2012. márc. 27. 10:50
 7/7 A kérdező kommentje:

szűrés,vízcsere rendben.természetesen csak élő növények vannak. fagyasztott és nyers kaját is kapnak egyaránt. tényleg eszik, úszik a többiekkel, szívem nincs megölni.:( inkább haljon meg magától vagy nem tudom.

dánióknál egyébként most lesznek kishalak.

a guppik meg a dániók nagyon is elvannak sosem volt még összetűzés közöttük. köszi a válaszokat.

2012. márc. 27. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!