Az akváriumom mitől szennyeződik ilyen hamar?
54 literes akváriumomat hetente takarítanom kell , mert iszonyú koszos lesz a víz , a talaj már pár nap múlva . Etetés naponta 2 szer van , reggel és este .
4 db halam van benne , az akváriumot szettben vettem tehát az a gyári hozzáadott szűrőm stb van hozzá.
A talaj folyami homok , élő növényem nincs .
vízelőkészítőt szoktam takarításkor tenni a vízbe ..
Mit nem csinálok jól ?
Aha, hát itt csak az a baj, hogy hamar meglátszik a homokon, ez ilyen.
Én úgy látom, ezeket a szetteket 400 liter/órás szűrővel adják:
Az jó 4 bettához.
Ha sötét aljzatra váltasz, nem koszolódik el hamar. De a víz 1/3-át így is-úgy is le kell cserélni hetente, aljzatporszívózással.
Nem hiszem, hogy 4 betta egyébként békében fog élni ekkora helyen, amint ivarérettek lesznek, szétszedik egymást.
A legnagyobb marhaság, hogy ezeknek a halaknak nem kell növény. Kifejezetten csak sűrűn növényes akváriumban tarthatóak.
Valahogy így:
Köszi a válaszokat .
Nem hogy csak a talaj koszos,hanem a víz is tiszta sárga már alig 5 nap után . :/
A szivacs benne valban nagyon kicsi , alig 10*5 cm .
Igen,szívesen várok linket belső szűrőről elfogadható áron és azért jó minőségben ! Köszi előre is .
[link] Innen az i80
Ezek mind jó szűrők, talán az első kettő jobb abból a szempontból, hogy lehet bele valami nagyobb hatásfokú bio szűrőanyagot tenni. Elég nagy méretűek, de ha csak belsővel akarod megszűrni, kelleni fog ekkora. Külsővel lenne a legszebb, házilag 8-10 ezerért lehet csinálni amivel atom szűrésed lehetne, és az mellé maradhatna mechnaikai szűrőnek a mostani belsőd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!